11 najkrajších Apple Stores

Apple stores sú po estetickej stránke jednoducho dokonalé. Poďme sa pozrieť na vydarené Apple store budovy. Nevedeli sme, ktorý vybrať najskôr. Celkom ich je vo svete okolo 400, ale my ich vyberáme 11 naj.

1. Paríž - Opera store

2. Čína - Shanghai store

4. Paríž - Carrousel du Louvre

5. Londýn - Apple's Regent Street store

6. New York City - Upper West Side

7. Boston - Boylston street store

8. Sydney - George Street

9. Hong Kong - The Apple store - IFC Mall

10. Japonsko Tokyo - Apple Ginza

11. Spojené arabské emiráty - Apple store UAE


1. Paríž - Opera store

Prekrásny Apple Store, ktorý nájdeš blízko preslávenej Národnej parížskej opery. Tento skvelý kontrast ťa úplne uchváti a budeš jednoducho bez dychu. Vo svete rozhodne nenájdeš nič podobné. Atmosféra historickej budovy v kombinácii s čistým designom Apple. Je jasné, že na to nie je potrebné dodávať viac.

2. Čína - Shanghai store

Vezme ti dych tvarom, spracovaním a vlastne všetkým. Otvorený bol v roku 2010. Toto fenomenálne dielo (rovnako ako ďalšie obchody) má dokonalú atmosféru. Jednoduchosť skleneného materiálu jednotlivých dosiek rozbíja iba spojovacie kĺby z kovu. Na rozdiel od ďalšej budovy Applu je o trochu zložitejšia tým, že je oválna.

3. New York City - Fifth Avenue

V dnešnej dobe je táto budova v tvare „kocky“ najviac fotografovanou budovou Manhattanu. Prvýkrát bola otvorená v roku 2006 a zhodou okolností prebehol „reopening“ novo renovovanej predajne v septembri 2019. Nachádza sa na Piatej Avenue, na rušnej hlavnej ulici v centre Manhattanu. K NYC patrí táto ikonická budova práve ako Socha Slobody alebo Central Park.

4. Paríž - Carrousel du Louvre

V roku 2009 sa aj Francúzi dočkali otvorenia svojho Apple storu. V roku 2018 sa obchod presunul neďaleko slávneho múzea do obchodného centra Carrousel du Louvre, ktorú na svojej ceste navštívil aj Tim Cook. Táto predajňa tiež patrila medzi hŕstku vybraných predajní, kde sa objavila limitovaná edícia zlatých Apple Watch v roku 2015 z 18-karátového zlata.

5. Londýn - Apple's Regent Street store

Otvorená bola v roku 2004, odvtedy ju navštívilo viac ako 60 miliónov ľudí. V roku 2016 prešla obrovskou rekonštrukciou, vďaka ktorej vyzerá podobne ako predajňa na Union Square v San Franciscu. Celá predajňa je veľmi vzdušná a svetlá vďaka obrovským otvoreným priestorom. Interiéru dominuje predovšetkým kameň (a to mramor) a ručne rezané benátske sklenené dlaždice. Vnútri nájdeš veľa vnútornej zelene, sekvojové stoly a množstvo produktov na nákup. Nebudeš vedieť, kam sa pozrieť skôr.

6. New York City - Upper West Side

Túto budovu nájdeš na rohu 67. ulice na Brodwayi, kde tvorí roh celej ulice. Tento veľký priestor s prekrásnym výhľadom na oblohu a do ulíc mesta ťa jednoducho dostane. Ponúka kontrast elegancie a starostlivo vyberaných detailov s klenutou sklenenou strechou, od ktorej sa odráža svetlo. Vďaka dennému svetlu vyzerá store oveľa priestrannejšie. Otvorený priestor, ktorým vidíš meniacu sa dennú oblohu, dodáva celej budove poslednú dokonalú bodku, vďaka ktorej si môžeš vychutnať architektúru naplno.

7. Boston - Boylston street store

Ide o najväčší obchod v Spojených štátoch, ktorý sa ako prvý pýši jedinečnou strešnou záhradou, ktorá síce nie je verejnosti prístupná, ale to fanúšikom určite nevadí. Nájdeš tu dve poschodia vyhradené pre Mac a iPhony a ďalšie poschodie venované službám, ako je školenie. Obchod nájdeš medzi ulicami Fairfield a Gloucester priamo oproti obchodnému centru Prudential.

8. Sydney - George Street

Tento obchod je jeden z najstarších austrálskych obchodov, leží v centre austrálskej metropoly blízko svetoznámeho operného domu. Tento obchod bol vytvorený podľa konceptu Apple Bohlin Cywynkeho Jacksona. Veľkoplošná fasáda obchodu a dokonalé celosklenené schody, ktoré vedú takmer do neba, sú sofistikovane rozložené medzi jednotlivými poschodiami tak, aby na zákazníkov urobil dojem výhľad.

9. Hong Kong - Apple store IFC Mall

Obchod otvorený v roku 2011 je magnetom na zákazníkov, ktorí chcú luxusný tovar. Presklený obchod vedie priamo nad ulicou a je prepojený sklenenými schodmi. Skratku IFC získal podľa lokácie, kde sa nachádza the International Finance Centre. Daj si pozor, až budeš Apple store hľadať, v okolí sa nachádza mnoho obchodov, ktoré predávajú produkty „Apple“.

10. Japonsko, Tokyo - Apple Ginza

Obchodný komplex má celkom 5 poschodí obchodov. Ide o najstarší japonský Apple store, ktorý tu bol otvorený v roku 2003. Poskytuje mnoho priestoru, drevený interiér a japonský minimalistický štýl. Podľahneš kúzlu pokoja a harmónie. A o výhľade ani nehovoríme.

11. Spojené arabské emiráty - Apple store UAE

Často je označovaný ako najväčší Apple store na svete. Bol otvorený v roku 2015. Aj tento Store oplýva elegantným a moderným vzhľadom. V Emirátoch nájdeš ešte druhú pobočku Apple a to v Dubaji (Dubai mall), ktorá je nemenej známa.

Tak čo, ktorý je ten tvoj naj?

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.