Nové Apple Watch Series 10 a AirPods 4 sú tu!

Apple predstavuje Apple Watch Series 10 a AirPods 4 s vylepšeným dizajnom, funkciami pre zdravie, rýchlejším nabíjaním a ekologickými materiálmi pre lepší zážitok z používania.

Apple práve predstavil nové Apple Watch Series 10, ktoré prinášajú tenší dizajn, najväčší a najvyspelejší displej, funkcie upozorňovania na spánkovú apnoe, rýchlejšie nabíjanie a nové snímače hĺbky a teploty vody. Tieto nové hodinky sú teraz vôbec najtenšie zo všetkých Apple Watch a nosia sa pohodlnejšie než kedykoľvek predtým. Navyše sú dostupné v rôznych verziách z hliníka a titánu, vrátane elegantných nových farieb ako klavírna čierna alebo prírodný titán. Tiež sme sa dočkali novej farebnej verzie Apple Watch Ultra 2, a to čierneho titánového puzdra, ktoré je teraz k dispozícii v mnohých nových štýlových kombináciách vďaka novým remienkom.

Tenší a elegantný dizajn

Apple Watch Series 10 sú o 10 % tenšie ako predchádzajúce modely a prichádzajú s inovatívnou kovovou zadnou stranou, ktorá integruje anténu priamo do puzdra hodiniek. Tento dizajnový krok nielen zlepšuje vzhľad hodiniek, ale tiež optimalizuje ich výkon. Hodinky sú ľahšie, pričom hliníkové puzdro váži až o 10 % menej ako pri Series 9 a titánové puzdro je až o 20 % ľahšie než predchádzajúce modely z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka zaoblenejším rohom a širšiemu pomeru strán sa do puzdra zmestil oveľa väčší displej, a to pri zachovaní takmer rovnakých rozmerov ako u predchádzajúcich modelov.



Najväčší a najvyspelejší displej

Displej nových Apple Watch je väčší a jasnejší ako kedykoľvek predtým. Aktívna plocha obrazovky je až o 30 % väčšia ako pri starších modeloch a o 9 % väčšia ako pri Apple Watch Series 9. To znamená lepšiu čitateľnosť, ľahšie ovládanie a viac priestoru na zobrazovanie informácií. Apple Watch Series 10 sú tiež prvými hodinkami od Apple, ktoré majú inovatívny OLED displej so širokým pozorovacím uhlom. Tento displej je optimalizovaný pre lepšiu viditeľnosť aj pod ostrými uhlami a zároveň je energeticky úspornejší, čo predlžuje výdrž batérie.

Rýchlejšie nabíjanie a nové zdravotné funkcie

Jednou z kľúčových noviniek je rýchlejšie nabíjanie, vďaka ktorému sa hodinky nabijú na osem hodín bežného používania za iba 15 minút. Nový systém nabíjania je podporovaný väčšou a účinnejšou nabíjacou cievkou v kovovej zadnej strane hodiniek. To uľahčuje ich používanie počas dňa aj noci, najmä ak ich chceš používať aj na sledovanie spánku.

Apple Watch Series 10 prinášajú dôvtipné upozorňovanie na spánkovú apnoe, čo je potenciálne závažný stav, pri ktorom dochádza k opakovaným zastaveniam dýchania počas spánku. Hodinky pomocou akcelerometra monitorujú nepatrné pohyby zápästia spojené s narušením bežného dýchania, čo im umožňuje detekovať možné prejavy spánkovej apnoe a upozorniť ťa na ne.

Snímače hĺbky a teploty vody

Pre milovníkov vodných aktivít sú Apple Watch Series 10 vybavené novými snímačmi hĺbky a teploty vody. Hodinky sú vodoodolné do hĺbky až 50 metrov a automaticky rozpoznajú plavecký štýl alebo spočítajú preplávané bazény. Nový hĺbkomer meria hĺbku až do 6 metrov pod hladinou a snímač teploty vody poskytuje aktuálne informácie o podmienkach vo vode. Aplikácia Hĺbka zobrazuje čas, aktuálnu hĺbku, teplotu vody, dobu strávenú pod vodou a maximálnu dosiahnutú hĺbku, čo z Apple Watch robí ideálneho spoločníka pre šnorchlovanie alebo potápanie do menších hĺbok.

Kedy a kde si ich zaobstarať?

Apple Watch Series 10 sú už dostupné na predobjednávky a v predaji budú od 20. septembra. Hodinky si môžeš zaobstarať v rôznych prevedeniach a farbách, ktoré ladia k akémukoľvek štýlu. Ak hľadáš hodinky, ktoré ti pomôžu viesť zdravší, aktívnejší a bezpečnejší život, Apple Watch Series 10 sú jasnou voľbou!


Pozrieť sa na nové Apple Watch


Apple tiež práve predstavil novú sériu AirPodov, vrátane AirPods 4 a aktualizovaných AirPods Pro 2 s pokročilými funkciami pre zdravie sluchu. Nové AirPody prinášajú inovácie ako v dizajne, tak aj vo funkčnosti a zameriavajú sa nielen na skvelý posluch, ale aj na ochranu a starostlivosť o tvoj sluch.

AirPods 4: Nový dizajn a vylepšené funkcie

AirPods 4 sú novou generáciou obľúbených slúchadiel s otvorenou konštrukciou, ktoré ponúkajú vylepšený ergonomický dizajn pre maximálne pohodlie. Tento nový tvar bol vyvinutý na základe rozsiahlej analýzy tisícov uší pomocou moderných technológií ako 3D fotogrametria a laserová topografia. Výsledkom je pohodlnejší a lepšie padnúci tvar, ktorý bude sedieť ešte viac ľuďom po celom svete.

AirPods 4 prinášajú úplne novú akustickú architektúru, ktorá zaisťuje lepšiu kvalitu zvuku vďaka meniču s nízkym skreslením a zosilňovaču s vysokým dynamickým rozsahom. Vďaka čipu H2 podporujú AirPods 4 inteligentné audio funkcie ako izolácia hlasu pre lepšiu zrozumiteľnosť hovorov a dynamické snímanie polohy hlavy pre pohlcujúci posluch hudby alebo filmov. S novým tlakovým snímačom na stopke je ovládanie jednoduchšie ako kedykoľvek predtým — jedným dotykom môžeš pozastaviť prehrávanie alebo stlmiť hovor.


Nabíjacie puzdro AirPods 4 je teraz menšie a podporuje nabíjanie cez USB-C, pričom batéria ponúka výdrž až 30 hodín na jedno nabitie. AirPods 4 sú dostupné aj vo verzii s aktívnym potláčaním hluku (ANC), čo je vôbec po prvýkrát u slúchadiel s otvorenou konštrukciou od Apple. Vďaka vylepšeným mikrofónom a pokročilému spracovaniu zvuku dokážu AirPods 4 účinne potlačiť rušivé okolité zvuky a zabezpečiť nerušený posluch v akomkoľvek prostredí.

AirPods Max: Nové farby a USB-C nabíjanie - AirPods Max dostali nový vzhľad s piatimi novými farbami: tmavomodrou, hviezdne bielou, modrou, oranžovou a fialovou. Tieto slúchadlá teraz tiež podporujú nabíjanie cez USB-C, čo zjednodušuje ich používanie doma aj na cestách.

Dostupnosť a ceny

AirPods 4 a AirPods Max si môžeš predobjednať už teraz a budú dostupné od 20. septembra. AirPods Pro 2 dostanú nové funkcie pre zdravie sluchu na jeseň v bezplatnej aktualizácii softvéru, a to vo viac ako 100 krajinách po celom svete. Ak hľadáš slúchadlá, ktoré ti ponúknu nielen skvelý zvuk, ale aj starostlivosť o tvoj sluch, nová séria AirPodov je presne pre teba!


Pozrieť sa na nové AirPods