Ako odstrániť aplikácie zo zoznamu komplikácií na Apple Watch

Keď si chcete prispôsobiť ciferník Apple Watch, musíte prejsť množstvo komplikácií, kým sa vám podarí nájsť to, čo hľadáte. Pozrite sa s nami, ako si to uľahčiť a odstrániť niektoré aplikácie zo zoznamu komplikácií.

Odkiaľ pochádza názov „komplikácie“?

Keď budete mať niekedy príležitosť vypočuť si hodinára hovoriť o svojom remesle, zistíte, že používa zvláštny hodinársky jazyk. Srdcom strojčeka hodiniek je pohon alebo zdroj energie, ktorý poháňa ručičky a všetko, čo sa nachádza na ciferníku.

Keď sa pozriete na spletité súkolia vo vnútri mechanických hodiniek, uvidíte, že sú neuveriteľne komplikované. A to je len mechanizmus, ktorý poháňa ručičky a automaticky sa naťahuje, aby si udržal presnosť.

Všetko, čo sa pridá na ciferník navyše, napríklad fázy mesiaca alebo dátum, nazývame komplikácie, pretože hodinky doslovne komplikujú. Pridanie fáz mesiaca do hodiniek znamená ďalšie súčiastky a komplikácie. Pohon hodiniek poháňa aj komplikácie.

Niektoré švajčiarske hodinky sú neuveriteľne komplikované, napríklad značka Patek Philippe je známa mnohými komplikáciami, ale aj pomerne bežný model Omega Seamaster má komplikáciu – dátum.

Apple Watch ponúkajú vďaka zabudovaným aplikáciám viac než 30 komplikácií a keď k tomu pridáme aplikácie tretích strán, môže trvať celkom dlho, kým pri nastavovaní nového ciferníka prejdete celý zoznam.

Našťastie je možné aplikácie tretích strán zo zoznamu komplikácií odstrániť. Zmeny môžete urobiť na iPhone.

Ak sa chcete dozvedieť viac o prispôsobovaní ciferníkov, prečítajte si náš návod tu.

Apple Watch: Ako odstrániť aplikácie zo zoznamu komplikácií

  • Na iPhone otvorte aplikáciu Watch. 
  • Klepnite na komplikácie.
  • Klepnite na Upraviť v pravom hornom rohu.
  • Klepnite na červený kruh vedľa aplikácie vľavo, aby ste ju odstránili.
  • Potvrďte klepnutím na Odstrániť.
  • Opakujte pri ďalších aplikáciách, ktoré chcete odstrániť. Až skončíte, klepnite na Hotovo.

Vyzerá to takto:

  • Po klepnutí na Upraviť v pravom hornom rohu vyberte aplikácie, ktoré chcete odstrániť a klepnite na ikonu červeného kruhu. Potom pri každej z nich klepnite na Odstrániť.
  • Keď odstránite aplikácie, takže sa nebudú dať nastaviť ako komplikácie, uvidíte dole v nastaveniach komplikácií možnosť pridať ich naspäť pomocou zelených ikoniek „+“ (ako vidno vpravo na snímke obrazovky vyššie).