Ako pri zdieľaní svojej vizitky odoslať len vybrané údaje

Jeden zo spôsobov, ako s niekým zdieľať svoje kontaktné údaje je poslať im svoju vizitku. Tá obsahuje vaše celé meno, telefónne číslo alebo čísla, e-mailovú adresu, adresu bydliska a ďalšie podrobnosti, ktoré ste pridali.

Môže sa však stať, že pri posielaní svojej vizitky nechcete zdieľať všetky informácie, ktoré obsahuje. Aplikácia Kontakty na Macu ponúka pohodlnú funkciu s názvom Moja vizitka. Vďaka nej sa môžete rozhodnúť, ktoré údaje pri posielaní vizitky budete zdieľať. Poďme sa pozrieť, ako na to.

Ako vytvoriť svoju vizitku v aplikácii Kontakty na Macu

Otvorte Kontakty na Macu a postupujte takto, aby ste obmedzili údaje, ktoré odošlete.

  • V hornej lište kliknite na Kontakty > Nastavenia.
  • Vyberte kartu vCard.
  • Zaškrtnite políčko Povoliť privátnu vizitku „Ja“.
  • Zároveň môžete zrušiť zaškrtnutie políčok Exportovať poznámky vo vCards a Exportovať fotky vo vCards. Ak by ste ich nechali zaškrtnuté, všetky fotky alebo poznámky, ktoré ste pridali k svojej vizitke, by sa odoslali spolu s ňou. Ak ich nechcete zahrnúť, zrušte zaškrtnutie týchto políčok.

Vyberte údaje

Potom otvorte svoju vizitku. Urobíte to kliknutím na Vizitka > Prejsť na moju vizitku v hornej lište.

  • Keď sa zobrazí vaša vizitka, kliknite dole na tlačidlo Upraviť.
  • Zobrazia sa zaškrtávacie políčka vedľa informácií v stĺpci Zdieľať vpravo. Zaškrtnite tie, ktoré chcete zdieľať vo svojej vizitke. Tu môžete tiež pridávať, odstraňovať alebo upravovať svoje údaje.
  • Keď ste hotoví, kliknite na Hotovo.

Ak si chcete zmeny overiť, zdieľajte svoju vizitku sami so sebou prostredníctvom aplikácií Správy, Mail alebo inej možnosti z ponuky zdieľania.

Kliknite na tlačidlo Zdieľať vpravo dole a vyberte jednu z možností.

Keď vizitka dorazí, otvorte ju a skontrolujte, či obsahuje len údaje, ktoré ste vybrali.