Ako sa AirPods vlastne nabíjajú

Ako dlho sa nabíjajú slúchadlá AirPods 2. generácie z 0 na 100 %? Aké je poradie nabíjania slúchadiel a puzdra? Koľko energie spotrebujú? Vďaka nadšenému užívateľovi tu máme odpoveď na všetky otázky.

AirPods spôsobili na trhu s bezdrôtovými slúchadlami naozajstnú revolúciu. Počas posledného telefonátu s investormi Tim Cook dokonca vyhlásil, že sú kultúrnym fenoménom. Pri prechádzke v uliciach uvidíte čoraz viac (originálnych i falošných) AirPods. Bezdrôtové slúchadlá sa rýchlo stali obľúbeným technologickým doplnkom mnohých fanúšikov Applu.

Je to v podstate veľmi jednoduché zariadenie, ktoré umožňuje kontrolu viacerých funkcií a poskytuje rôzne spätné väzby. Fungujú jednoducho, ľahko sa používajú a sú skrátka rozkošné.

Ťažko však hovoriť o technických špecifikáciách, pretože o nich dohromady veľa nevieme. Apple o svojich slúchadlách príliš veľa technických podrobností nezverejňuje.

Jedným z hlavných aspektov je nabíjanie. Ako funguje? Mali by ste používať rýchlu nabíjačku? Alebo postačí jednoduchá? Aké algoritmy používa? Tieto otázky si kládol aj užívateľ Redditu colinstarter. Nechal úplne vybiť slúchadlá aj nabíjacie puzdro a pozorne sledoval celý nabíjací proces. Použil druhú generáciu AirPods a originálny nabíjací kábel Lightning s 5 W nabíjacím adaptérom. Tu je jeho graf a najdôležitejšie závery.

Dozvedeli sme sa teda, že:

  • Systém nabíja najprv slúchadlá. Keď dosiahnu 20 %, začne sa nabíjať puzdro.
  • Celý nabíjací cyklus slúchadiel trvá 30 minút a nabíjanie dosiahne 90 % za 20 minút.
  • Puzdro potrebuje na úplné nabitie dve hodiny.
  • Počas prvých 3,5 minút dostali slúchadlá „turbo“ nabitie s 2,35 W.
  • Slúchadlá a puzdro sa spolu nabíjali na 2,5 W.

Prečo je to dôležité? Pretože je z toho jasné, že aj keď slúchadlá s puzdrom pripojíte na rýchlejšiu nabíjačku, nič tým nezískate. 5 W adaptér je viac než postačujúci a USB auto nabíjačka funguje tiež dobre. Nie je preto prekvapením, že bezdrôtové nabíjanie predstavil Apple práve s týmto zariadením, pretože táto menej efektívna technológia funguje v tomto prípade perfektne. Nezvyknem nabíjať iPhone bezdrôtovo, na nabíjanie svojich AirPods však doma vždy používam bezdrôtovú nabíjačku.

Je dobré vedieť, že slúchadlá sa nabíjajú ako prvé, aby ste ich mohli znovu používať do pár minút, ak bola baterka úplne vybitá. Zaujímavé ešte je, že ak počas nabíjania otvoríte na sekundu vrchnák puzdra, na ďalšie 3 – 4 minúty si budú brať viac energie.

Ešte zostáva otázka: je nabíjanie slúchadiel rýchlejšie, ak je na nabíjačke aj puzdro? Podľa mňa áno, otázne je len ako. A nabíja puzdro nabité na 90 % rýchlejšie než to, ktoré má nižšie percento batérie?

Ako nabíjate svoje AirPods vy? Spolu s puzdrom alebo oddelene? Hocikedy alebo až keď sa úplne vybijú? Zažili ste niekedy nižšiu kvalitu zvuku pri menej než 20 % nabití? Ak ste prešli na druhú generáciu, všimli ste si nejaký rozdiel?

Zdroj: Reddit, iDownloadBlog

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.