Ako sa Apple Watch hodia do vášho života?

Inteligentné hodinky Applu sú súčasťou jeho palety produktov od roku 2015. Za posledných takmer päť rokov sa stali jedným z najobľúbenejších kúskov príslušenstva. Pokiaľ uvažujete nad kúpou, pomôžeme vám rozhodnúť sa, či toto zariadenie nájde miesto aj vo vašom živote.

Inteligentné hodinky sú zaujímavým segmentom hodinárskeho priemyslu. Niekto na ne nedá dopustiť, iní uprednostňujú analógové hodinky. Prejsť z klasických hodiniek na inteligentné nemusí byť také jednoduché, ako sa na pohľad zdá. Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, máme pre vás tri základné oblasti, ktoré by ste mali zvážiť.

Každodenný život

V dnešnej dobe je súčasťou našich životov neustále pripojenie a dostupnosť. Rodina, priatelia i práca vyžadujú neustále spojenie. Apple Watch sú skvelým pomocníkom, ktorý zobrazí všetky hlásenia priamo na vašom zápästí. Je to oveľa pohodlnejšie, než neustále loviť iPhone vo vreckách. Na správy môžete odpovedať okamžite pomocou diktovania, emoji, rukopisu alebo vlastných prednastavených odpovedí, hovory prijímate jediným klepnutím.

Na hodinkách môžete zobraziť najbližšie udalosti svojho kalendára, nastaviť pripomienky a upozornenia. Mnoho ľudí používa jemné vibrovanie hodiniek ako svoj ranný budík. A potom sú tu ešte takzvané komplikácie, ktoré umožňujú zobrazovať na mieru prispôsobené údaje na ciferníku hodiniek.

Od spustenia Apple Pay je možné platiť jednoduchým pohybom ruky. Nepotrebujete ani kartu, ani iPhone, o všetko sa postarajú vaše hodinky. Integrovaná digitálna asistentka Siri vám skvele poslúži, nehovoriac o tom, že sa môžete na chvíľu zahrať na Michaela Knighta. Apple Watch fungujú tiež ako diaľkové ovládanie Apple TV a domácich spotrebičov kompatibilných s HomeKit.

Hlásenia, pripomienky, upozornenia, hovory, správy a platby – to všetko dokáže aj iPhone, ale s Apple Watch je to pohodlnejšie a rýchlejšie.

Zdravie

Zdravie a fitnes sú oblasti, v ktorých Apple Watch excelujú. iPhone samotný si s nimi neporadí. Najdôležitejšou a najzákladnejšou funkciou je meranie srdcového tepu a zabudovaný senzor ECG (počínajúc Series 4). Vďaka týmto dvom nástrojom máte prehľad o stave svojho srdca a hodinky vás spoľahlivo upozornia v prípade, že by sa vyskytli problémy ako nepravidelný tep.

Ďalšími dôležitými funkciami sú sledovanie menštruačného cyklu, meranie hladiny hluku a automatická detekcia pádu (takisto počínajúc Series 4).

Pravidelné cvičenie je pre zdravie zásadné. Apple Watch bude vašim dokonalým spoločníkom. Zabudovaný tracker aktivity umožňuje zaznamenávať váš výkon v rôznych športových disciplínach od behu cez cyklistiku až po jogu. Za pot a slzy vás Apple Watch odmenia úžasnými motivačnými krúžkami aktivity a odznakmi. Hodinky vám tiež pripomenú, aby ste každú hodinu vstali a dopriali si trochu pohybu. Naozaj majú na vás „senzor“.

Štýl

Okrem toho, že sú nesmierne praktické, Apple Watch sú zároveň aj módnym doplnkom. Keď si vyberiete model, ktorý sa vám najviac hodí, je už hračkou nájsť ladiace doplnky ako remienky a obaly. Nehovoriac o tom, že si môžete nastaviť množstvo rôznych ciferníkov podľa vlastného štýlu a aktuálnej nálady.

Keď si to zhrnieme, Apple Watch prinášajú mnoho užitočných funkcií a ich najväčšou výhodou je kompaktná forma. Sú spoľahlivé, a keď si ich trochu prispôsobíte, urobia vám skvelú službu.