Ako spravovať schránky v aplikácii Mail na Macu

Ak ste práve začali používať aplikáciu Mail na Macu, pravdepodobne budete chcieť importovať svoje schránky z inej aplikácie. Tak budete môcť spravovať a vybavovať svoje e-maily jednoducho a hneď.

Je tiež možné, že budete chcieť exportovať schránku z aplikácie Mail, aby ste ju mohli používať v inej aplikácii. Možno práve skúšate novú aplikáciu a chcete pracovať so svojimi aktuálnymi e-mailami.

Aplikácia Mail na Macu v každom prípade výrazne uľahčuje importovanie aj exportovanie schránok. V tomto návode si ukážeme, ako na to.

Ako importovať schránku do Mailu

Schránku môžete importovať z aplikácie Mail alebo ako súbor, ktorý môže, ale nemusí byť vo formáte mbox.

  • Otvorte Mail a kliknite na Súbor > Importovať schránky.
  • Vyberte ako zdroj Apple Mail alebo Súbory vo formáte mbox a kliknite na Pokračovať.
  • Aplikácia vás vyzve, aby ste súbor vyhľadali a klikli na Vybrať.

Bez ohľadu na to, ktorú možnosť importu vyberiete, po načítaní dát sa zobrazí potvrdenie. Správy nájdete v novej schránke s názvom Import v postrannom paneli apky Mail.

Ako exportovať schránku z Mailu

Pripomíname, že takto exportujete celú schránku vo formáte mbox. Ak chcete z aplikácie Mail exportovať len konkrétny e-mail ako PDF, musíte postupovať inak a pomôžu vám naše ďalšie návody.

  • Otvorte aplikáciu a kliknite pravým tlačidlom alebo podržte Control a kliknite na schránku, ktorú chcete exportovať.
  • V menu vyberte možnosť Exportovať schránku.
  • Vyberte cieľový priečinok pre súbor s koncovkou .mbox a kliknite na Vybrať.

Súbor .mbox by ste potom mali vidieť vo zvolenom adresári. Odtiaľ ho môžete importovať do ďalšej aplikácie, ktorá tento formát podporuje.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.