Ako uprednostniť sťahovanie aplikácií alebo aktualizácií na iPhone

Stalo sa vám, že ste sťahovali alebo aktualizovali viac aplikácií naraz a zrazu zistili, že jednu z nich potrebujete použiť? iOS má šikovnú funkciu, ktorú oceníte: môžete uprednostniť sťahovanie určitej aplikácie tak, aby bola prvá v rade.

Ak máte na svojom iOS zariadení nastavenú automatickú aktualizáciu aplikácií, zrejme sa vám nebude často stávať, že sa všetky budú aktualizovať naraz. Občas sa to ale prihodiť môže. Možno ste napríklad práve updatovali systém na najnovšiu veľkú verziu, a preto naraz vyjde množstvo aktualizácií aplikácií.

Spomínaná funkcia uprednostnenia vyžaduje iPhone alebo iPad s 3D Touch. Ak máte viaceré aplikácie, ktoré sa aktualizujú naraz, a zistíte, že jednu z nich potrebujete použiť, pritlačte prst na aktualizujúcu sa aplikáciu, aby sa zobrazilo kontextové menu.

Ak naraz sťahujete viacero aplikácií, niekedy sa zdá, že to trvá celú večnosť. Možno si nastavujete nové zariadenie a máte množstvo aplikácií, ktoré potrebujete stiahnuť, alebo sa vám nakopili aktualizácie v App Store a sťahujete ich naraz.

Nie všetky aplikácie možno pri sťahovaní uprednostniť. Určite budete viac potrebovať e-mailovú aplikáciu ako hru. Našťastie je tu spôsob, ako urýchliť sťahovanie alebo aktualizácie určitých aplikácií tým, že ich uprednostníte. Poďme sa pozrieť ako.

Ako uprednostniť sťahovanie aplikácií na iPhone

Keď sa začne sťahovanie aplikácie, udivíte ju aj na obrazovke. Ikona je šedá a kolečko sa otáča. Počas sťahovania môžete použiť 3D Touch na to, aby ste sťahovanie uprednostnili. Stlačte a podržte ikonu aplikácie. Keď sa zobrazí menu, klepnite na Uprednostniť sťahovanie.

Zároveň si môžete všimnúť, že sťahovanie môžete aj pozastaviť. Keď klepnete na túto možnosť, uvidíte malú ikonku pauzy a namiesto názvu aplikácie nápis Pozastavené. To sa hodí pre prípad aplikácií, ktoré chcete stiahnuť neskôr. Stačí potom na ne klepnúť a sťahovanie bude pokračovať.

Ak si to s aplikáciou rozmyslíte, máte, samozrejme, možnosť sťahovanie zrušiť.