Ako vymazať históriu Siri a vypnúť zdieľanie audionahrávok Siri

S príchodom iOS 13.2 dostali užívatelia ďalšiu možnosť, ako chrániť svoje súkromie. Odteraz sa môžu rozhodnúť, či sa bude ukladať história ich interakcií so Siri a či povolia zdieľanie audionahrávok Siri.

Keď používate Siri a diktovanie, záznam toho, čo poviete, sa odosiela spolu s ďalšími údajmi Siri Applu na spracovanie vašich požiadavok. Údaje sú prepojené s náhodne generovaným identifikátorom zariadenia a nie sú prepojené s vaším Apple ID, emailovou adresou ani žiadnymi inými údajmi, ktoré mohli byť zhromaždené Applom pri používaní iných služieb.

iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2, macOS Catalina 10.15.1 a novšie systémy prinášajú možnosť vymazať vaše hlasové interakcie so Siri a diktovanie, ktoré sú spojené s náhodným identifikátorom zariadenia a uchovávané maximálne šesť mesiacov.

Ak chcete vymazať históriu Siri a diktovania na svojich zariadeniach, nasledujte po inštalácii aktualizácií tieto kroky:

  • Na iPhone, iPade alebo iPode touch, otvorte Nastavenia > Siri a vyhľadávanie a klepnite na História Siri a diktovania. Potom klepnite na Vymazať históriu Siri a diktovania.
  • Na Apple Watch otvorte Nastavenia, klepnite na Siri a potom na História Siri a diktovania. Potom klepnite na Vymazať históriu Siri a diktovania.
  • Na Apple TV otvorte Nastavenia > Všeobecné > História Siri. Potom zvoľte Vymazať históriu Siri a diktovania.
  • Na HomePode otvorte nastavenia HomePodu v aplikácii Domácnosť a klepnite na História Siri. Potom klepnite na Vymazať históriu Siri a diktovania.
  • Na Macu otvorte Systémové nastavenia a kliknite na Siri. Potom zvoľte Vymazať históriu Siri a diktovania.

Vymazanie histórie Siri a diktovania zmaže iba interakcie, ktoré sú prepojené s náhodným identifikátorom. História vašich žiadostí zostáva šesť mesiacov priradená k náhodnému identifikátoru. Po uplynutí tejto doby sa priradenie histórie vašich žiadostí k náhodnému identifikátoru zruší a dáta histórie môžu byť v anonymnej podobe uchovávané až dva roky, čo Applu pomáha vyvíjať a vylepšovať Siri, diktovanie a ďalšie funkcie na spracovanie jazyka, ako je napríklad ovládanie hlasom. Malá časť žiadostí, ktoré boli analyzované, sa bez náhodného identifikátora môže uchovávať dlhšie ako dva roky s cieľom ďalšieho vylepšovania Siri.

Ako vypnúť zdieľanie audionahrávok Siri

  • Na iPhone, iPade alebo iPode touch otvorte aplikáciu Nastavenia.
  • Prejdite dole na Súkromie.
  • Prejdite dole a klepnite na Analytika a vylepšenia.
  • Ak nechcete, aby Apple analyzoval vaše nahrávky, vypnite prepínač Vylepšovanie Siri a diktovania.