Ako vypnúť zobrazenie Dnes na zamknutej ploche

Zobrazenie Dnes na iPhone alebo iPade je praktickým miestom, kde nájdete svoje widgety. Môžete si tu pozrieť predpoveď počasia alebo stav batérie, použiť kalkulačku a mnoho ďalších funkcií.

Pokiaľ však chcete na zamknutej ploche len rýchlo zobraziť Centrum hlásení, zobrazenie Dnes vám môže prekážať. Ľahko sa stane, že pri prezeraní hlásení omylom potiahnete prstom a hneď vyskočí zobrazenie Dnes.

Ak však nepatríte k veľkým fanúšikom tejto funkcie a zobrazenie Dnes vôbec nepoužívate, môžete ho vypnúť. Nie je možné ho odstrániť alebo vypnúť úplne, ale môžete ho vypnúť na zamknutej ploche. Tu je návod, ako na to.

Ako vypnúť zobrazenie Dnes na zamknutej ploche

Vezmite iPhone alebo iPad a nasledujte tieto jednoduché kroky, ktorými vypnete zobrazenie Dnes na zamknutej ploche.

  • Otvorte Nastavenia a vyberte Face ID a kód (iPhone X a novší) alebo Touch ID a kód (ostatné modely).
  • Zadajte svoj kód.
  • V časti Povoliť prístup zo zamknutej obrazovky vypnite Zobrazenie dnešného dňa.

Všimnite si, že tu môžete vypnúť aj ďalšie funkcie na zamknutej obrazovke, ako sú Centrum hlásení, Siri alebo Ovládacie centrum.

Keď skončíte, klepnite šípku Nastavenia vľavo hore, ak chcete robiť ďalšie zmeny, alebo len zatvorte aplikáciu.

Ako odstrániť widgety zo zobrazenia Dnes

Ako je uvedené vyššie, zobrazenie Dnes nie je možné vypnúť úplne, len na zamknutej ploche. Aby vás však menej rozptyľovalo, môžete z neho odstrániť všetky widgety. Ak potom omylom potiahnete prstom po odomknutej ploche, obrazovka bude prázdna.

  • Otvorte zobrazenie Dnes, prejdite do dolnej časti a klepnite na položku Upraviť.
  • Klepnite na znamienko „–“ vedľa widgetu a potom na Odstrániť. Postupujte rovnako pri každom widgete v zozname, až kým ich všetky neodstránite.
  • Klepnite na Hotovo.

Keď potom zobrazenie Dnes otvoríte, bude zívať prázdnotou.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.