Ako zmeniť veľkosť ikon na iPade

Redizajnovaná plocha v iPadOS vyzerá skvele, môžete si dokonca vybrať, či chcete mať na nej väčšie ikony, ktoré budú mať medzi sebou viac miesta, alebo menšie, aby sa vám ich na plochu zmestilo viac.

Možnosť úprav nebola spomenutá medzi novými funkciami na prezentácii iPadOS počas konferencie WWDC. Aj keď nemôžete ikony meniť na ľubovoľnú veľkosť, Apple nám teraz dáva možnosť vybrať si z dvoch možností – viac ikon alebo väčšie.

Prvá z nich, ako názov napovedá, o niečo zmenší ikony aplikácií, aby sa ich na plochu zmestilo viac. Toto nastavenie využíva mriežku 6×5, takže sa vám na obrazovku zmestí 30 ikon. Druhá možnosť pracuje s priestornejšou mriežkou 5×4, takže zobrazí 20 ikon, ktoré sú väčšie a majú medzi sebou viac miesta.

Užívatelia sa už roky sťažujú na nevyužité miesto medzi ikonami na ploche iPadu. Nové nastavenie veľkosti ikon aplikácií v iPadOS im vychádza v ústrety a to je dobrý začiatok.

  • Ak si chcete vybrať z dvoch veľkostí ikon na ploche iPade, postupujte takto:
  • Otvorte Nastavenia na iPade s iPadOS alebo novším systémom.
  • Vyberte Displej a jas z hlavného menu na ľavej strane.
  • Prejdite dolu na časť Veľkosť ikony aplikácie a vyberte si:
    • Väčšia: zobrazí 20 väčších ikon v mriežke 4×5.
    • Viac: zobrazí 30 menších ikon v mriežke 6×5.

Vo východzom nastavení používa iPadOS hustejšiu mriežku, pokiaľ to ručne nezmeníte na väčšie ikony.

Okrem rozdielu vo veľkosti ikon neprinášajú tieto dve nastavenia žiadne zmeny v tom, ako pracujete s plochou a s ikonami aplikácií. A aby sme nezabudli: v nastavení viacerých ikon sa widgety vľavo zobrazujú ako súčasť domovskej obrazovky. Keď je zapnutá mriežka s väčšími ikonami, zobrazenie Dnes sa ukazuje ako priesvitná vrstva podobná Ovládaciemu centru alebo Centru hlásení, ako vidieť na snímkach obrazovky nižšie.

Nastavenie veľkosti ikon aplikácie je funkcia, ktorá je dostupná len pre iPad.

Nenájdete ju na iPhone s iOS 13 ani u modelov Plus s väčším displejom alebo modelov Max s uhlopriečkou 6,5 palca, ktoré v minulosti využívali rôzne rozloženie obrazovky na výšku a na šírku.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.