Ako zmeniť zvonenie iPhonu na melódiu, ktorá vám vyhovuje

Aj keď mnoho ľudí vie, ako na iPhone zmeniť nastavenia, ako je zvonenie, pre čerstvých majiteľov iPhonu to nemusí byť samozrejmosť. Tento návod je pre užívateľov, ktorí začali iPhone používať nedávno a potrebujú trochu pomôcť s nastaveniami.

Ako zmeniť vyzváňací tón na iPhone na niečo, čo sa vám páči.

Ako zmeniť zvonenie na iPhone

Na svojom iPhone máte k dispozícii množstvo prednastavených zvonení, z ktorých si môžete vybrať. Stačí otvoriť Nastavenia.

  • Na obrazovke Nastavení vyberte Zvuky a haptika.
  • V časti Zvuky a vibrovanie klepnite na Zvonenie.
  • Klepnutím na každú z položiek, si ju môžete vypočuť. Na konci zoznamu melódií nájdete možnosť Klasické. Keď na ňu klepnete, zobrazia sa ďalšie možnosti.
  • Až nájdete melódiu, ktorá sa vám páči, stačí ju vybrať. Potom sa pomocou šípky vľavo hore vrátite naspäť.

Ak sa vám nepáči žiadna z melódií prednastavených na vašom iPhone, môžete prejsť do Tone Store a zakúpiť si takú, ktorá vám bude vyhovovať.

Na vrchu zoznamu tónov uvidíte položku Tune Store. Klepnite na ňu a zobrazí sa obchod, kde si môžete vybrať, zakúpiť a stiahnuť ďalšie melódie.

Ako si stiahnuť zakúpené zvonenia

Kúpili ste si niekedy zvonenie od Applu a potom ho zabudli zálohovať v iTunes na svojom počítači? V tom prípade ste zrejme nemohli zvonenie synchronizovať po novom nastavení iPhonu alebo iPadu, pretože ste už nemali pôvodný audio súbor.

Dobrou správou je, že zakúpené zvonenia sú aj naďalej vaše.

V rámci iOS 11 sme dostali možnosť znovu si stiahnuť všetky zvonenia, ktoré sme pomocou svojho Apple ID v minulosti kúpili. Táto funkcia nie je dostupná v starších verziách iOS. Poďme sa pozrieť, ako na to.

  • Otvorte Nastavenia.
  • Vyberte Zvuky a haptika.
  • Klepnite na Zvonenie v zozname.
  • Ak ste v minulosti zakúpili zvonenia z iTunes, ktoré sú naďalej dostupné v obchode, uvidíte na vrchu stránky možnosť Stiahnuť všetky zakúpené zvuky.

Klepnite na ňu a stiahnite všetky zvonenia a tóny upozornení, ktoré ste si v iTunes kúpili pomocou svojho Apple ID. Nájdete ich potom v Nastaveniach > Zvuky a haptika.

Nám sa tak podarilo znovu získať vyzváňací tón Jessie J, ktorý sme si kúpili pred rokmi.

Apple upozorňuje, že niektoré zakúpené zvonenia už nemusia byť dostupné. Stáva sa to vtedy, keď ich majiteľ z nejakého dôvodu odstránil z iTunes Store.

Stiahnuté zvuky si môžete nastaviť ako zvonenie, zvuk správy, upozornenie na nový email, upozornenie kalendára atď. Zvuk si môžete nastaviť aj pre konkrétny kontakt, takže budete vedieť, kto vám volá alebo píše, aj keď budete mať telefón vo vrecku.

Ako zmeniť zvuk správy na iPhone

Keď budete v nastaveniach zvukov a haptiky, všimnite si, že tu môžete zmeniť aj zvuk správy. Nájdete ho rovno pod zvonením.

Klepnite naň a zobrazí sa ďalšia skupina melódií, z ktorých si môžete vybrať, a tiež odkaz na Tone Store, ak si chcete radšej nejakú melódiu kúpiť.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.