Apple oslavuje Medzinárodný deň žien

Čerstvo uverejnené video na stránkach Applu oslavuje blížiaci sa sviatok zábermi úspešných žien, nechýba ani Queen B.

V novej reklame zo série Behind the Mac sa Apple zameral na blížiaci sa Medzinárodný deň žien, ktorý oslávime 8. marca.

Video s priliehavým názvom pozostáva z čiernobielych fotografií 16 žien, ktoré majú jedno spoločné: sú úspešné vo svojom odbore. Je tu aj jeden zaujímavý skrytý detail: na stole feministickej aktivistky a novinárky Glorie Steinem môžeme v 10. sekunde videa vidieť počítač G4 Cube. Sled fotografií sprevádza pieseň Flawless od Beyoncé z roku 2013 a začína krátkym úryvkom z prednášky nigérijskej spisovateľky Chimamandy Ngozi Adichie.

Vo videu vidíme mnoho ďalších úspešných žien. Niekoľko superhviezd, ako sú Lady Gaga, Olivia Wilde a Alicia Keys, najmladšiu nositeľku Nobelovej ceny Malálu Júszafzai, Audrey Gelman, prvú generálnu riaditeľku, ktorá sa objavila v biznis časopise a ženskú jednotku Black Mambas, ktorá v Južnej Afrike bojuje proti pytliactvu.

Krátky film zdieľal na svojom Twitterovom účte aj Tim Cook.

Okrem uverejnenia videa organizuje Apple aj sériu akcií po celom svete. Verejné akcie s názvom „She Creates“ majú predstaviť inšpiratívne tvorkyne z oblasti dizajnu, fotografie a filmu. Moderovať ich budú osobnosti ako speváčky Meghan Trainor a Victoria Monet alebo módna návrhárka Carla Fernández.

Prekvapenia ponúkajú aj virtuálne platformy spoločnosti z Cupertina. App Store predstavuje hry a aplikácie spojené so ženami, zatiaľ čo aplikácia Apple TV uvádza špeciálnu zbierku filmov a seriálov zostavenú k Medzinárodnému dňu žien. 8.. marca si budú môcť poslucháči aplikácie Podcasty vypočuť ženské hlásateľky a streamy venované ženám a ich príbehom. V Apple Books budú výnimočné ženy predstavovať svoje obľúbené knihy.

Nezabúdajme ani na tradičnú výzvu Apple Watch k Medzinárodnému dňu žien. Aby ste ju splnili, musíte venovať 20 minút cvičeniam, ako sú beh, chôdza alebo jazda na invalidnom vozíku. Tí, ktorí výzvu splnia, budú ako vždy odmenení odznakom.

Zdroj: Apple Newsroom