Apple TV integruje FaceTime a mieri do zasadačiek

Videokonferencie budú zase o niečo jednoduchšie. Na júnovej WWDC totiž Apple predstavil nové funkcie svojej Apple TV, vďaka ktorým spustíš plnohodnotný videohovor za pár sekúnd a bez nutnosti investovať do drahých zariadení. Na aké novinky sa môžeš tešiť?

Dynamický obraz a iPhone namiesto kamery

Asi najzásadnejšou novinkou je rozšírenie funkcie Continuity Camera, vďaka ktorej môžeš aj kvideohovoru cez Apple TV použiť špičkovú kameru svojho iPhonu alebo iPadu a plnohodnotnú videokonferenciu tak spustíš behom chvíľky. Funkcia SharePlay potom umožňuje počas hovoru ľahko nazdieľať akýkoľvek obsah zobrazovky, a aby toho nebolo málo, Apple predstavil vychytávku, ktorá umožní jediným tlačidlom oddeliť tvoju osobu od pozadia a tvoj obraz premietať priamo na prezentovaný obsah. p>

Podpora aplikácií tretích strán

Všetky nové funkcie sa pritom neobmedzujú len na FaceTime. Apple pripravil API, ktoré vývojárom umožnia integrovať aj ostatné populárne videokonferenčné aplikácie tretích strán a na obrazovku obyčajnej televízie tak ľahko dostať aj Microsoft Teams, Zoom alebo napríklad WebEx od Cisco. Aj tieto populárne videokonferenčné služby by sa navyše mali rýchlo naučiť aj práve spomínaný mód pre prezentujúcich, ktorý koddeleniu osoby od pozadia a jej premietnutiu priamo cez obsah využíva pokročilý Neural Engine. Je tak len na tebe, ktorú aplikáciu na videokonferenciu využiješ.


Na své by si tak s  Apple TV měli přijít skutečně všichni – od studentů a mladých dravých firem využívajících FaceTime až po největší společnosti využívající tradiční korporátní softwarová řešení.

Za výbavu zasadačky vo firme ušetríte

Čo všetky tieto novinky znamenajú? Okrem pohodlia pre užívateľov aj veľkú úsporu pri zariaďovaní zasadačky. Už žiadne státisíce vložené do drahej špecializovanej techniky – v praxi vám bude stačiť obrazovka, Apple TV a stojan na iPhone alebo iPad. Všetko sa jednoducho prepojí tak, ako ste na to v Apple ekosystému zvyknutí, a celok funguje ako špičková a plnohodnotná videokonferencia – či už v kancelárii, alebo napríklad aj spohodlie domova.

Chystáš sa začať s Apple TV? U nás ju zoženieš už za 169 €.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.