Apple vydal 16-palcový MacBook Pro

Najväčší a najvýkonnejší člen rodiny MacBookov Pro na nás urobil dojem svojimi úžasnými špecifikáciami. Nádherný displej, šesť reproduktorov, 8-jadrový procesor a nová klávesnica.

Apple ponúkal výkonné prenosné MacBooky Pro s 13-palcovým a 15-palcovým displejom. Na začiatku roku sa začalo v kuloároch hovoriť o väčšom 16-palcovom modeli. Očakávali sme, že bude ohlásený na konferencii WWDC, ale tam Apple predstavil v oblasti profesionálneho vybavenia len Mac Pro a Pro Display XDR. Ani tohtoročná špeciálna udalosť Applu nepriniesla nové MacBooky, viaceré zdroje však potvrdili, že nový MacBook Pro bude ohlásený ešte tento rok.

Potom Tim Cook zverejnil krátky komentár na Twitteri:

Väčší displej

Nový MacBook Pro má 16-palcový displej so svietivosťou 500 nitov. Jeho rozmery však zostávajú podobné MacBooku Pro z roku 2015 s menším rámčekom. Model z roku 2015 je skvelou voľbou pre porovnanie, pretože v porovnaní s ním je novinka nie tenšia, ale naopak o 0,07 cm hrubšia a tiež o niečo ťažšia, čo je výhoda.

Celkový vzhľad vrátane Touch Baru zostáva rovnaký, ale kláves ESC sa znova stal fyzickým tlačidlom. Zostávajú aj štyri porty Thunderbolt 3 USB-C. Vedie nás to k záveru, že Apple ukončil 15-palcový MacBook Pro a odteraz si budeme môcť vybrať z 13-palcových a 16-palcových modelov.

Až 8 jadier

Nový 16-palcový MacBook Pro prichádza s dvoma rôznymi typmi procesorov. Nové zariadenia sú vybavené procesormi Intel 9. generácie a môžete si vybrať medzi 2,6GHz 6-jadrovými a 2,3 GHz 8-jadrovými modelmi. O rýchlosti oboch nie sú žiadne pochybnosti.

Doteraz najväčšia 100Wh batéria ponúka až 11 hodín sledovania filmov v aplikácii Apple TV. Základný model sa dodáva s 16 GB DDR4 pamäťou, ktorá sa dá rozšíriť na 64 GB. V pozadí je základný 512 GB HDD disk alebo 1 TB SSD disk ktorý možno upgradovať na 8 TB. Profesionálne vybavenie, profesionálne ceny.

Lepší zvuk

Inžinieri Applu nezabudli ani na zvuk. Nový MacBook Pro má systém šiestich reproduktorov, ktorý vyplní celé okolie dramatickým zvukom. Má tiež duálne woofery a o polovicu oktávy nižšie rozmedzie basov. Novým MacBook Pro je vybavený aj troma mikrofónmi štúdiovej kvality, čo umožňuje nahrávať zvuky v kvalite podcastov. Uvidíme…

Magic Keyboard

Jednou z najslabších článkov predchádzajúceho radu bola klávesnica, ktorá rokmi prešla mnohými zmenami. Nový 16-palcový MacBook Pro je vybavený úplne novou klávesnicou s názvom Magic Keyboard.

Uvidíme, ako bude vyzerať naživo. Len čo budeme mať nový model v rukách, môžete sa tešiť na test.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.