Beats Solo Pro – Slúchadlá navrhnuté Applom

Je možné, že sa slúchadlá Beats v posledných rokoch nevyznačovali geniálnym dizajnom alebo že v ich zvuku bolo príliš veľa basov. Teraz sú tu však Beats Solo Pro. Podľa nás je tu v šate Beats prezentovaná naozaj kvalitná vývojárska práca Applu.

Dizajn a materiály

Maximalizácia výkonu nikdy nebola hlavným cieľom série Solo. Ide o bežné slúchadlá, ktoré sú hudobným a módnym doplnkom v jednom. Ich hlavnými znakmi boli vždy živé farby a nezameniteľné logo Beats. Ako roky plynuli, kvalita použitých materiálov sa neustále zlepšovala, teraz však zaznamenala raketový vzostup.

Okrem matnej plastovej konštrukcie majú slúchadlá aj nastaviteľné kovové bočnice. Umožňujú upraviť veľkosť a zároveň ich robia odolnejšími. Nezlomia sa ani neohnú, ani keď skĺznu na spodok batohu.

Kovové časti sa trochu podobajú materiálom použitým v iPhone (RED). Výstuž hornej časti oblúka pochádza z produktového radu Studio, ktorý sa nám naozaj páčil. Náš celkový dojem je, že ide o dobre zostavené a kvalitné zariadenie, ktoré vyzerá štýlovo.

Jedinou nepatrnou nevýhodou je, že vďaka kovovým prvkom pôsobí na vaše uši trochu väčším tlakom, než by bolo (aspoň pre nás) pohodlné, to sa však určite zmení, keď človek slúchadlá používa dlhšie. Aj vďaka obrovskej batérii je zariadenie ťažšie, ako sa zdá. Či už sa vám to páči, alebo nie, váha nepochybne prispieva k pocitu kvality.

Najlepšia funkcia vôbec

Radi by sme venovali špeciálnu pozornosť jednej drobnej funkcii, jednoduchému inžinierskemu riešeniu, ktoré v každodennom používaní znamená veľa. Až doteraz bolo na bezdrôtových a skutočných bezdrôtových slúchadlách Beats malé tlačidlo napájania spolu s niekoľkými indikátormi LED na kontrolu stavu batérie a nabíjania. Čo znamená, že ste ich museli zapnúť a vypnúť manuálne a ak ste to zabudli urobiť, batéria sa ľahko vybila.

Teraz môžete na tlačidlá a indikátory úrovne nabitia batérie zabudnúť. Nabíjanie si môžete skontrolovať na pripojenom zariadení. A tu prichádza tá najlepšia novinka vôbec: rozložením slúchadiel ich zapnete a zložením zase vypnete. To je všetko.

Len čo slúchadlá dáte dolu, stačí ich zložiť, a ak ich chcete znova použiť, stačí ich znovu rozložiť, nemusíte hľadať tlačidlo, aby ste ich zapli. Toto je naozaj skvelá vec, ktorá sa, dúfajme, stane súčasťou všetkých budúcich produktov Beats.

AirPods Pro, ktoré vyrástli

Nie je náhoda, že Apple vydal AirPods Pro a Solo Pro súčasne. Oba modely majú čip H1, rovnako ako druhá generácia AirPods. Solo Pro aj fungujú rovnako ako AirPods Pro.

Majú rovnaké aktívne potláčanie hluku (ANC) pravdepodobne s rovnakou technológiou, ale ešte prepracovanejšie. V tomto prípade vás náušníky skvele odizolujú, takže sa cítite, akoby ste sa v okamihu ocitli v zvukotesnej komore.

Softvérovo sú si tiež podobné. Prepínať medzi potlačením hluku a priepustnosťou môžete na rovnakom mieste použitím 3D dotyku v ponuke Hlasitosť alebo Bluetooth v Ovládacom centre.

Vstavaný mikrofón stačí na bežnú konverzáciu, ale môžete počuť mierne ozveny. Ak však kráčate po ulici a počúvate hudbu a zrazu vám niekto zavolá, môžete ľahko odpovedať.

Čo zostalo rovnaké, je výdrž batérie. Bez ANC je to okolo 40 hodín, keď je zapnuté ANC, vaše zariadenie vydrží až 22 hodín, čo je výnimočné. Na nabíjanie je tu Lightning port. Ako sme už povedali, slúchadlá sú navrhnuté Applom.

Zvuk

Vonkajšie zmeny by neznamenali veľa, ak by značka Beats naďalej zostala verná svojmu typickému zvuku – nekonečným basom. Požiadali sme všetkých svojich kolegov, aby slúchadlá otestovali a porovnali ich so svojim obľúbeným modelom. Ich jednomyseľný názor bol:

Beats Solo Pro znejú skvele!

Nehovoríme, že Beats použili technológiu v hodnote tisícok dolárov na slúchadlá, ktoré stoja len niekoľko stoviek, ale vzhľadom na minulosť tohto radu je zvuk oveľa vyváženejší. Môžeme teda povedať, že znejú oveľa lepšie.

Verdikt

Slúchadlá Solo Pro sa ukázali ako zariadenie s úžasnou výdržou batérie, ktoré v sebe ukrýva najnovšiu technológiu. Slúchadlá, vďaka ktorým môžete uveriť, že ste uprostred preplnenej električky sami. Znejú skvele a výborne aj vyzerajú. A cena, ktorú Apple určil, je férová.

Rovnako ako AirPods Pro, Beats Solo Pro určite nie sú pre všetkých. Je však dobré vedieť, že v ponuke slúchadiel Applu existuje veľa rôznych riešení a vybrať si môže každý.

Ak sa vám nové Beats Solo Pro páčia, zamierte do niektorej z predajní iSTYLE, kde si ich môžete vyskúšať, alebo do internetového obchodu, kde si ich môžete kúpiť!

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.