Desať naozaj užitočných tipov pre iPhone pre rok 2020

Máme pre vás desať rýchlych tipov, ako používať iPhone rýchlejšie a ľahšie.

Kalendár na minútu presne

Pri vytváraní novej udalosti klepnite dvakrát na rotačný panel pre výber času, aby ste prepli z 5-minútových intervalov na zobrazenie po minúte.

Kĺzanie z klávesu 123

Ak klepnete a podržíte tlačidlo 123 na natívnej klávesnici v iOS, nedvíhajte hneď prst. Potiahnite ho cez klávesnicu na číslo, ktoré chcete zadať a až potom pustite. Vyberané číslo sa zadá a klávesnica sa vráti do abecedného rozloženia, čím vám ušetrí ďalšie klepnutia.

Výber dvoma prstami

V aplikáciách s formou zoznamu, ako sú Správy, Mail, Poznámky alebo Súbory, môžete prejsť do režimu výberu viacerých položiek (režimu úprav) klepnutím dvoma prstami. Potom môžete potiahnutím dvoma prstami vybrať viaceré riadky naraz.

Dlhé klepnutie

V Správach môžete klepnúť a podržať alebo dvakrát klepnúť na bublinu so správou a objaví sa prístup k rýchlym reakciám, ako sú palec hore, palec dole, srdce, otáznik a ďalšie.

Rýchlejšie presúvanie aplikácií na ploche

Namiesto toho, aby ste ťahali ikonku k boku obrazovky a potom na ďalšiu stránku, môžete ju jedným prstom podržať a druhým prejsť na ďalšiu stránku plochy, aby ste ju tam presunuli rýchlejšie.

Hromadné presúvanie aplikácií

Keď ste v režime chvenia ikon na ploche, klepnite a podržte ikonu na ploche a potom klepnite na ďalšie ikony, ktoré s ňou chcete presunúť. Vďaka tomu ich môžete presunúť všetky naraz.

Viacdotykové prepínanie aplikácií

V režime prepínania medzi aplikáciami v iOS môžete vynútiť ukončenie viacerých aplikácií tak, že potiahnete po ich náhľadoch viacerými prstami.

Ďalšia položka v Poznámkach

Ak ste v aplikácii Poznámky v číslovanom zozname, môžete posunutím prsta vľavo alebo vpravo zvýšiť alebo znížiť úroveň odsadenia. Je to skvelý spôsob, ako zmeniť ďalší riadok na odrážku.

Zmena poradia kariet vo Wallet

Klepnite a podržte kartu v aplikácii Wallet a potom ju potiahnite na nové miesto. Môžete napríklad presunúť kartu Apple Cash Card na začiatok zoznamu, aby ste z nej urobili svoju prednastavenú kartu.

Časovač automatického zastavenia prehrávania

V časti Časovač v aplikácii Hodiny klepnite na možnosť Po uplynutí času a z pop-up ponuky vyberte možnosť Zastaviť prehrávanie. Časovač tak po uplynutí nastaveného času zastaví prehrávanie audia (napr. vášho obľúbeného playlistu) bez toho, aby zaznel budík. Táto funkcia sa veľmi hodí, pokiaľ chcete obmedziť používanie svojho zariadenia – nastavíte želaný čas s možnosťou ukončenia prehrávania a zariadenie sa po uplynutí tohto času automaticky zamkne. Aby ste ho mohli začať znova používať, budete sa musieť znova prihlásiť kódom.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.