Efekt zelenej obrazovky s iPhonom? Je to možné!

Technológia zelenej obrazovky, ktorá bývala dostupná prostredníctvom aplikácií tretích strán, je v iOS 13 k dispozícii v natívnej aplikácii iMovie. Funkcia, ktorá predtým bola výsadou filmových štúdií, je ukrytá hlboko v aplikácii, ale my sme ju pre vás našli.

V dnešnej dobe je technológia zelenej obrazovky bežnou záležitosťou, vidíme ju v správach, predpovedi počasia alebo v kine v každom z filmov natočených za posledných 10 rokov. V podstate ide o to, premietať na jasne zelené plátno za protagonistami ľubovoľné pozadie.

Skutočnosť za zelenou obrazovkou v scéne seriálu Hra o tróny.

Technológia s názvom farebné kľúčovanie sa začala šíriť v Hollywoode v 30.–40. rokoch 20. storočia a presadila sa aj v televíznych štúdiách. Za posledných 70 rokov sa rozšírila po celom svete, dnes ju môžu využívať aj youtuberi alebo amatérski filmári. S rozmachom inteligentných zariadení sa zelená obrazovka začala šíriť ešte rýchlejšie. Prispela k tomu aj natívna aplikácia Applu iMovie.

Pozrime sa, ako vytvoriť vlastné video s využitím efektu zelenej obrazovky.

  • Otvorte iMovie na svojom iPhone a klepnite na Vytvoriť projekt.
  • V ďalšom paneli vyberte Film, nie Upútavku.
  • Najprv vyberte video alebo fotku, ktorú chcete nastaviť ako pozadie a dole stlačte Vytvoriť film.
  • Pretiahnite biely kurzor editovania na začiatok videa.
  • Klepnite na „+“ vľavo a pridajte video popredia.
  • Vyberte želaný úsek a v pop-up paneli klepnite na „…“.
  • Z prezentovaných možností vyberte Zelené/modré pozadie.

Aplikácia iMovie automaticky zlúči obe videá do jedného. Po záverečných úpravách klepnite na Hotovo a prejdite ďalej, kde môžete dielo uložiť alebo ho exportovať do knižnice fotografií.

Ak máte chuť experimentovať s rôznymi motívmi, pozrite si nové funkcie Klipov. Tu sa môžete umiestniť do rôznych prostredí, ako sú napríklad Death Star, Millennium Falcon alebo strašidelná továreň z Monster Inc.

Obe funkcie sú dostupné pre zariadenia s kamerovým systémom TrueDepth, iPhone X, XS, XS Max, XR, a všetky modely iPhonu 11.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.