iPadOS 17 posúva prácu s PDF a umožní spolupracovať v skupine

Noviniek z tohtoročného WWDC je mnoho. Tie v iPad OS 17 ale každopádne potešia všetkých, ktorí na iPade aspoň občas pracujú s PDF súbormi. Vďaka vylepšeniam chystaným pre jesenný iPadOS 17 to totiž bude zase o niečo jednoduchšie.

Zásadnou novinkou je automatická detekcia, ktorá využíva technológiu strojového učenia a identifikuje pole v PDF. Môžeš ich tak rýchlo a ľahko vyplniť bez akéhokoľvek ďalšieho softvéru. Funkcia navyše vie pracovať aj s naskenovanými fotografiami dokumentov, čo výrazne urýchli prácu.

Zoznam sa s Live Collaboration

Ďalší nástroj, ktorý posunie prácu s PDF na ďalší level, sa volá Live Collaboration. Vďaka nej budeš s dokumentmi môcť ľahko pracovať v skupine av reálnom čase vidieť všetky zmeny. Spoluprácu navyše ľahko zefektívniš hovorom cez FaceTime, ktorý s Live Collaboration funguje v symbióze a spoluprácu na PDF dokumentoch tak posunie na úplne nový level – či už vyplňuješ dotazník, edituješ dokument so spolužiakmi alebo napríklad ladíš prezentáciu s kolegami z druhej strany sveta. >

Zdieľanie v reálnom čase

Priamo v aplikácii Poznámky môžeš s novou funkciou pracovať aj s viacerými PDF súbormi naraz a zdieľať ich pritom s ďalšími užívateľmi. Zmeny sa prejavia hneď na každom zariadení – takže vezmi Apple Pencil do ruky a môžeš hneď začať editovať napríklad domáce úlohy alebo pripomienkovať pracovné projekty.

Chceš sa na update pripraviť rovno s novým iPadom? Vyber si ho u nás.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.