Je tu nový iPad Air v 2 veľkostiach

Apple si pripravil priamo dve rôzne veľkosti nového iPadu Air! Ktoré? Poď sa pozrieť.

iPad Air je tu novo rovno v dvoch veľkostiach!

Nový Air je teraz ešte rýchlejší a všestrannejší ako kedykoľvek predtým, má fenomenálny výkon a možnosti pre AI, novú prednú kameru na šírku, rýchlejšiu Wi‑Fi a podporuje Apple Pencil Pro.

Prepracovaný 11-palcový iPad Air sa bezchybne prenáša, takže môžete pracovať odkiaľkoľvek. Používateľom, ktorí chcú väčší displej, ponúka 13-palcový iPad Air na väčšej obrazovke o 30 percent viac miesta ako 11-palcový model. Na väčšom displeji majú používatelia viac priestoru na zachytávanie nápadov v aplikáciách ako Freeform alebo zobrazenie niekoľkých aplikácií v Split View v iPadOS. Oba modely majú vyspelý Liquid Retina displej s antireflexnou vrstvou, technológiou True Tone, vysokým jasom a podporou širokého farebného rozsahu P3. Vďaka tomu všetok obsah vyzerá mimoriadne živo a text je za všetkých svetelných podmienok krásne ostrý.



M2 pre ešte väčší výkon

Apple M2 s rýchlejším 8-jadrovým CPU a 10-jadrovým GPU posúva výkon iPadu Air o ďalší ohromný kus dopredu. M2 prekonáva v mnohých ohľadoch výkon čipu M1 a používateľom, ktorí prechádzajú z modelov iPadu Air predchádzajúcich generácií, prináša obrovský skok vo výkone. V spojení s vyššou priepustnosťou pamäte je nový iPad Air takmer o 50 percent rýchlejší ako predchádzajúci iPad Air s čipom M1 pri rôznych produktívnych aj tvorivých prácach. A v porovnaní s iPadom Air s čipom A14 Bionic dosahuje nový iPad Air až 3× vyšší výkon. Používatelia pocítia výkon čipu M2 vo všetkom, na čo siahnu, od rýchlejšieho vytvárania pútavého obsahu v Affinity Designeri až po hranie graficky náročných hier ako Zenless Zone Zero.

Pripravený pre AI

Nový Apple M2 s úspornejším 16-jadrovým Neural Enginom, ktorý je o 40 percent rýchlejší ako M1, robí z nového iPadu Air úžasné zariadenie pre AI. Vďaka akcelerátorom ML v CPU a rýchlemu GPU, ktoré zvyšujú výkon strojového učenia priamo v zariadení, a architektúre jednotnej pamäte v čipe Apple zvláda iPad Air úlohy AI mimoriadne pohotovo. Používatelia tak môžu využívať inteligentné funkcie iPadOS, ako je Vizuálne vyhľadávanie, oddeľovanie výrezu alebo Živý text. iPadOS má tiež vyspelé frameworky ako Core ML, ktoré otvárajú vývojárom cestu k Neural Enginu, takže môžu vyvíjať výkonné funkcie AI, ktoré budú bežať priamo na zariadení.

Ohromný ekosystém aplikácií s vyspelými funkciami AI prináša používateľom možnosti, ako je vylepšovanie fotiek jedným klepnutím so zapojením AI modelov pomocou nástroja automatického vylepšovania vo Photomatore alebo nebývalo presná analýza techniky pohybu s využitím funkcie snímania pohybu v OnForme. iPad Air podporuje aj cloudové riešenia. Používatelia tak majú k dispozícii praktické aplikácie na prácu aj tvorbu s funkciami umelej inteligencie, ako sú Microsoft Copilot pre Microsoft 365 alebo Adobe Firefly.


Nový iPad Air