Metapho – Zistite, či vo vašich fotkách bola použitá technológia Deep Fusion

Nová aktualizácia bezplatnej aplikácie pre zobrazovanie a úpravu metadát fotiek a videí priniesla spôsob, ako zistiť, či fotky odfotené iPhonom 11 boli vytvorené pomocou Deep Fusion.

Táto elegantná aplikácia umožňuje nielen zistiť, či bol použitý systému spracovania obrazu Deep Fusion, ale tiež zobraziť a upravovať EXIF metadáta.

Najnovšia aktualizácia Metapho, ktorá vyšla cez víkend, obsahuje údaje o tom, či bol vo fotke použitý systém Deep Fusion. Je to pozoruhodné, pretože Apple túto funkciu vyvinul zámerne tak, aby bola pre užívateľov neviditeľná, dokonca aj pri kontrole detailov fotky (zároveň je veľmi ťažké zistiť použitie voľným okom, a to aj keď sú vedľa seba fotky odfotené za rovnakých podmienok).

Zdá sa, že Metapho je prvou aplikáciou, ktorá ponúka spôsob, ako overiť využitie Deep Fusion, aj keď táto funkcia zrejme nebude dostupná dlho. Ďalší tvorca fotografických aplikácií Sebastiaan de With uviedol, že túto funkciu vynechali z aplikácie Halide, pretože Apple ju čoskoro plánuje zrušiť.

Aplikácia Metapho je zdarma a ľahko sa používa, nákup v aplikácii odomkne všetky pokročilé funkcie, ako je editácia metadát. Je skvelé vidieť tu silné zameranie na ochranu súkromia – všetko sa deje priamo na zariadení, nič nejde cez servery.

Len čo si Metapho stiahnete a otvoríte, stačí aplikácii povoliť prístup k vašej knižnici fotografií. Na rýchlu kontrolu metadát fotografie máte k dispozícii dokonca aj rozšírenie pre menu zdieľania.

Ak bola použitá technológia Deep Fusion, v hornej časti metadát v sekcii Informácie o obraze uvidíte označenie „Deep Fused“. V sekcii „Camera“ uvidíte tiež počet fotiek vytvorených pomocou Deep Fusion. Metapho teraz tiež ukazuje, či bol použitý nočný režim.

Úplné informácie o verzii Metapho 3.4.3:

  • Podporuje nové funkcie fotoaparátu iPhonu 11.
  • Označuje fotografie vytvorené v nočnom režime a s pomocou Deep Fusion pod informáciami o snímke.
  • Zobrazuje ďalšie podrobnosti o expozícii v nočnom režime v časti Informácie o fotoaparáte.
  • Zobrazuje položky mimo hľadáčika kamery v zozname položiek, ak sú dostupné.
  • Možnosť Uložiť ako… v rozšírení Akcie funguje v iOS 13.
  • Vylepšená kompatibilita s profilom ProPhoto RGB.
  • Opravuje problém, kedy úprava dátumu nevytvorila tagy dátumu pre fotky bez metadát.
  • Opravuje problém, kedy nefungovalo zdieľanie v zabudovanom rozšírení Akcia v akcii .
  • Opravuje problém, ktorý spôsoboval zlyhanie systému v iOS 13.1.

Stiahnite si Metapho z App Storu (zdarma, iAP)