Na čo sa zamerať pri výbere MacBooku. Čím sa líšia jednotlivé rady

Už nejaký čas pokukuješ po MacBookoch, ale nemôžeš sa rozhodnúť? Práve pre teba sme spísali niekoľko tipov a rád, na čo sa zamerať pri výbere, aby rozhodnutie prebiehalo ľahšie. Zameriame sa aj na jednotlivé cenové kategórie.

MacBook zapadne do tvojho Apple ekosystému

Máš iPhone, iPad, Apple Watch, ale nad MacBookom stále váhaš? Ak si spokojný s produktmi od Applu, s MacBookom to nebude inak, pretože perfektne zapadne k ostatným „jablčným hračkám“. Jednotlivé zariadenia sa medzi sebou ľahko spárujú a zdieľajú všetky údaje. Je jedno, či si na telefóne, tablete alebo notebooku, pretože sa ku všetkému rýchlo dostaneš vďaka iCloud účtu.

Ak ešte nie si vlastníkom žiadneho zariadenia od Apple, aj tak ti MacBook dobre poslúži. MacBooky sú totiž veľmi výkonné, poháňa ich tie najlepšie čipy M1 a M2, ktoré strčia do vrecka väčšinu súčasných notebookov. Nič ťa nebude obmedzovať. Hry, filmy, hudbu a ďalšie multimédiá si užiješ v maximálnej možnej kvalite.

MacBook Air alebo MacBook Pro?

MacBook Air

MacBook Air je cenovo najdostupnejší model zo všetkých radov MacBookov. Aj napriek nižšej cene ponúkne solídny výkon. Ocenia ho menej nároční užívatelia, ktorým stačí notebook na prehliadanie internetu, písanie e-mailov, sledovanie filmov, videí a ďalších multimédií. Rovnako si poradí so základnou editáciou v grafických programoch. Potrebuješ na štúdium notebook? MacBook Air je správna voľba, vyskúšaj ho. Je to tiež perfektný spoločník do kancelárie na prácu s bežnými office programy.

Ako napovedá jeho označenie „Air“, jedná sa o veľmi ľahké zariadenie malých rozmerov, ktoré zaberie minimum miesta. Ľahko ho prenesieš, váži totiž približne len 1,3 kg. Rovnako poteší výdrž batérie pohybujúce sa okolo 15 hodín, takže bez problému zvládne celý pracovný deň na jedno nabitie.



MacBook Air


MacBook Pro

Rada Pro je ideálna pre užívateľov, ktorí vyžadujú vysoký výkon potrebný pre najnovšie hry, aplikácie, tvorbu grafiky, videa a ďalšie činnosti. Ich jadro tvoria tie najvýkonnejšie čipy rady M2. Batéria pri najnovších modeloch zvládne až 22 hodín prehrávania videa vo vysokom rozlíšení alebo až 15 hodín prehliadania webu. Pracovný deň s takou technikou zvládneš na jedno nabitie.

MacBooky Pro si obľúbili kreatívci rôznych odborov, gameri a vôbec všetci, ktorí vyžadujú profesionálny počítač pre prácu, ktorý nezaskočí žiadna výpočtová úloha. Pracuješ s veľkým množstvom dát, fotiek a multimédií všetkého druhu? MacBook Pro je tu preto, aby práca bola výrazne efektívnejšia.



MacBook Pro


Aký je tvoj rozpočet?

MacBooky nepatria medzi najlacnejšiu techniku, ich výkon však zodpovedá cene. Nižšie ti zhrnieme, na koľko ťa približne nový počítač vyjde.

Do 1 200 € – zoženieš MacBook Air v základnom variante s čipom M1. Ak váhaš, či je MacBook pre teba to pravé, začni radom Air, na ktoré si všetko vyskúšaš a časom môžeš prejsť na vyšší výkon.

Do 1 600 € – zaobstaráš MacBook Pro v základnej konfigurácii, ktorý ti vystačí na bežné užívateľské úkony ako prehliadanie internetu, prehrávanie videí. Alebo môžeš zainvestovať do MacBooku Air vyššiu konfiguráciu a získaš viac pamäte a rýchlejší procesor.

Nad 2 400 € – za hranicou 2 400 € sa pohybujú tie najvýkonnejšie MacBooky, s ktorými zvládneš prakticky čokoľvek. Pýši sa najvyššou operačnou pamäťou a najväčšou kapacitou miesta na disku (záleží na konkrétnom zložení hardvéru). Nájdeš tu techniku ​​s najvýkonnejšími čipmi M2 Pro a M2 Max.

Pre najväčších nadšencov do technológií

Chceš mať to najnovšie? Potom sa zameraj na MacBook Pro 14” a MacBook Pro 16”, ktoré Apple predstavil v januári 2023. V najvyššej konfigurácii získaš jeden z najrýchlejších notebookov na svete. Bez preháňania. Presvedčte sa.

Porovnanie MacBookov


Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.