Najlepšie mobilné hry roku 2019

Dúfame, že sviatky vám okrem radosti a veselosti priniesli aj nejaký voľný čas. To je skvelá príležitosť ohliadnuť sa za najlepšími mobilnými hrami tohto roku a oddýchnuť si pri hraní niektorej z nich.

Pokiaľ ide o mobilné hry, tento rok bol naozaj vzrušujúci. Jedným z jeho highlightov bolo spustenie služby Apple Arcade, v rámci ktorej je k dispozícii viac než stovka hier bez ďalších nákupov v aplikácii. Doslova fenoménom je aj skutočnosť, že iOS 13 začal podporovať ovládače k Xbox One a PS4.

Okrem Apple Arcade je tu ešte množstvo úspešných hier, ktoré robia z roku 2019 vynikajúci rok. Začnime štúdiom Blades, ktoré prinieslo jeden z najlepších AAA rolových titulov – The Elder Scrolls universe – do našich mobilných zariadení. Okrem skvelej grafiky ponúka táto často aktualizovaná hra množstvo nových výziev a misií.

Tí, ktorí milujú kartové hry, uvítajú Gwent, ktorý je známy zo sveta The Witcher. A tí, ktorí majú radšej akčné hry, by mohli siahnuť po Call of Duty Mobile, jednom z najlepších titulov tohto roka. Vývojári hier mysleli aj na milovníkov Nintenda, tých by mohla baviť najnovšia Mario hra Kart Tour. A samozrejme nesmieme zabudnúť na Fortnite, druhú sezónu bláznivej battle royal, ktorá vyšla tento rok.

Okrem týchto úžasných bezplatných titulov sme pre vás pripravili aj zoznam prémiových hier, ktoré ponúkajú skvelý herný zážitok za prijateľnú cenu.

Bendy and the Ink Machine

Pokiaľ ide o Bendy, museli sme si trošku prispôsobiť pravidlá, pretože mobilná verzia tejto hry vyšla minulý rok okolo Vianoc. S prižmúrenými očami ju teda zaraďujeme medzi to najlepšie z roku 2019. Táto akčná hororová hra s prvkami puzzle je vo svojom žánri vzácnosťou, kreslená 3D podoba je považovaná za skutočne jedinečnú. Hra bola predstavená už dávnejšie pre PC a konzole, takže úžasný zážitok z hry je zaručený.

Stiahnite si Bendy and the Ink Machine z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 7,99 €)

Doom I–II.

Klasická FPS hra z dielne id Software beží na všetkých platformách. Pred pár rokmi sa fanúšikom podarilo rozbehnúť ju aj na osciloskope. Tento rok spoločnosť Bethesda znovu vytiahla tromf a sprístupnila prvé dve epizódy pre iPhone. Takže teraz môžete strieľať démonov kedykoľvek a kdekoľvek.

Stiahnite si DOOM z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 5,49 €)

Stiahnite si DOOM II z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 5,49 €)

Dead Cells

Podľa jednomyseľného vyhlásenia kritikov je Dead Cells najlepšou hrou svojho žánru. Hlavným cieľom tejto akčnej platformovej hry je upgradovať postavu neustálym umieraním a opakovaním náhodne generovaných úrovní. Zabiť, zomrieť, učiť sa, opakovať. Táto hra bola najprv predstavená pre PC a konzoly a tento rok vyšla aj pre mobilné platformy.

Stiahnite si Dead Cells z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 9,99 €)

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter je jednou zo skvelých zábavných hier v štýle pixel artu. Podobne ako Dead Cells najprv vyšla pre PC a konzoly a získala si obdiv kritikov. Hra ponúka približne 7–8 hodín hrania, ktoré si užijete vďaka živej neónovej grafike.

Stiahnite si Hyper Light Drifter z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 5,49 €)

Journey

2019 je rokom, kedy vyšla najúžasnejšia hra App Storu – Sky: Children of the Light. Hráči, ktorí hru buď milovali, alebo nenávideli, sa zhodli na tom, že predchádzajúci titul vývojára Journey pre konzolu PS3 ponúkal komplexnejší herný zážitok. Nie je preto prekvapením, že herná spoločnosť portovala túto skvelú indie hru aj pre zariadenia s iOS.

Stiahnite si Journey z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 5,49 €)

Battle Chasers: Nightwar

Battle Chasers je pre milovníkov rolových hier. Nightwar predstavuje absolútny vrchol tohto žánru. Grafika je podmanivá a hra vás úplne pohltí. 30 hodín hrania vám prinesie na svoju cenu kopec zábavy.

Stiahnite si Battle Chasers: Nightwar z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 10,99 €)

Gris

Gris je ďalšia portovaná platformová hra, ktorú médiá ospevovali. Hlavnou témou tejto melancholickej španielskej hry je strata a smútok. Aj keď možno nejde o najveselšiu voľbu na sviatky, ak máte radi emocionálne pôsobivé hry, je to skvelý začiatok.

Stiahnite si Gris z App Storu (iPhone, iPad, iPod touch – 5,49 €)