Nová aplikácia Aktivita: Objavte Trendy Aktivity

Systém iOS 13 je skvelou správou pre každého nadšenca zdravého životného štýlu vďaka úplne prepracovanej aplikácii Zdravie. Aplikácia Aktivita ruka v ruke so Zdravím zbiera veľmi zaujímavé údaje a teraz ich prezentuje ešte sofistikovanejším a praktickejším spôsobom, aby vám pomohla dostať sa do formy. Na čom vývojári Applu pracovali?

Aplikácia Aktivita je rozšírenie vašich Apple Watch pre iPhone a je to miesto, kde si môžete pozrieť štatistiky vašich krúžkov aktivity a tréningov, ktoré ste dokončili. Hlavnou novinkou je záložka Trendy, ktorá vám umožňuje vidieť, či a ako sa zmenili vaše pohybové návyky.

Pri porovnávaní sa berie ako východzia hodnota posledných 365 dní, ktoré sa porovnajú s poslednými 90 dňami. Ak máte napríklad za posledných 90 dní viac pohybu ako minulý rok, šípka trendu bude smerovať hore. Ak ste viac posedávali, šípka bude smutne ukazovať dolu. Na prvý pohľad získate približnú predstavu o vývoji vašej kondície a o tom, ako ste na tom s pohybom.

Účel tejto funkcie je jednoduchý: ponúknuť praktické informácie a ciele, ako tieto parametre zlepšiť. Ciele sa určujú každý týždeň a pokiaľ sa vám ich darí dôsledne plniť, výsledkom bude zvýšenie priemeru za 90 dní.

Sledované údaje sú: pohyb, cvičenie, státie, vzdialenosť ako základné merania (predstavujú tri okruhy aktivity). Ďalšie metriky ako tempo chôdze, minúty v stoji (priemer za hodinu), kardiofitnes alebo bežecké tempo sa môžu zobrazovať v závislosti od vašich aktivít.

Na prvý pohľad uvidíte, v čom sa zlepšujete (metriky v hornej časti Nepoľavujte) a kde by ste mali pridať (dolná časť Stojí za pohľad). Obe časti prichádzajú s gratuláciou alebo s koučovacou správou, ktoré vás motivujú k udržiavaniu alebo zlepšovaniu vášho životného štýlu.

Poznámka: Nemali sme dosť času testovať trendy a ciele tak dlho, aby sme mohli zhodnotiť logaritmus koučovania. Z porovnávania screenshotov odporúčaní Trendov rôznych užívateľov a z prieskumu na internete sa domnievame, že koučing je prispôsobený na mieru užívateľom. Napríklad ja môžem zmeniť trend pohybu za 5 týždňov, u niektorých užívateľov to podľa Applu môže byť až 9 týždňov. Zdá sa, že jedinou výnimkou je cieľ státia, ktorý má štandardné obdobie zmeny 12 týždňov.

Podrobné grafy a nové ocenenia

Vývojári Applu odviedli skvelú prácu, pokiaľ ide o štatistiky a grafiku nielen v aplikácii Zdravie, ale aj v karte Trendy v aplikácii Aktivita. Po klepnutí na metriku sa vám zobrazia krásne grafy s podrobnejšími informáciami, ktoré sa líšia podľa typu dát. 

A pre tých súťaživejších máme dobré správy! Teraz môžete na svojej kondícii pracovať ešte viac, pretože Apple pridal nové ocenenia, ktoré získate, ak dosiahnete ciele 1250, 1500, 1750 a 2000 pohybových aktivít.

Apple Watch je skvelý nástroj na sledovanie vašej kondície. Poponáhľajte sa vyberte si z nových Apple Watch v iSTYLE!

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.