Oplatí sa prejsť na iPhone 15?

Prišiel nový iPhone, ktorý sa v mnohých dôležitých oblastiach zlepšil, a tak sa ponúka otázka, kto by mal uvažovať o inovácii svojho staršieho modelu.

V uplynulých desiatich rokoch sa ukázalo, že si iPhony zachovávajú svoju hodnotu lepšie ako akýkoľvek iný chytrý telefón, a to nielen kvôli držaniu si ceny, ale aj kvôli použiteľnosti.

Verzia iOS 17 dorazila dokonca aj na iPhone XR, ktorý bol predstavený v roku 2018. To znamená, že najnovší operačný systém ti vydrží minimálne 5 rokov od vydania zariadenia, čo je pozoruhodné. Práve preto si pri vydaní nových produktov mnoho užívateľov kladie otázku, či sa oplatí meniť súčasný model. V prípade bežného iPhonu 15 je odpoveď na túto otázku často úplne jasná.

Čip z modelového radu Pro

iPhone 15 je novo vybavený extra výkonným systémovým čipom Apple A16 Bionic, ktorý sa nachádza aj v modeloch iPhone 14 Pro a Pre Max. V závislosti od spôsobu použitia je o 10-15% rýchlejší ako čip Apple A15 Bionic, ktorý sa nachádza v modeloch iPhone 13 a iPhone 14. Šírka pamäťového pásma je však približne o 50 % väčšia, takže je hardvér úplne pripravený na budúce technologické výzvy.

Z hľadiska výkonu patrí čip A16 Bionic v súčasnosti medzi najrýchlejšie mobilné čipy a vzhľadom na predchádzajúce trendy si možno len ťažko predstaviť, že by v nasledujúcich rokoch mohol mať výkonnostné nedostatky.

Kapacita batérie iPhonu 15 je navyše o niečo väčšia ako u iPhonu 14, ktorý už vynikajúcou výdržou disponuje. Možno teda povedať, že iPhone 15 skvele vydrží aj pri extrémnom využívaní. Okrem toho iPhone 15 v niektorých ohľadoch prekonáva iPhone 14 Pro. Dostal čip Ultra Wideband druhej generácie, ktorý strojnásobuje dosah na presné sledovanie a umožňuje lokalizovať priateľov v aplikácii Find My, čo môže byť veľmi užitočné na preplnených miestach.



Pokročilé technológie

Tiež v oblasti zhotovovania fotiek došlo v porovnaní s predchádzajúcou verziou k výraznému zlepšeniu. Fotografický systém modelového radu iPhone 14 dokáže zhotovovať neuveriteľné fotografie, ale aj tak je výborná správa, že hlavný fotoaparát iPhonu 15 má nové rozlíšenie 48 megapixelov. Také rozlíšenie bolo predtým k dispozícii iba pri modeloch Pro a umožňuje používať 2x bezstratový zoom pri nižšom rozlíšení, takže máš k dispozícii rovnaké tri perspektívy (0,5x, 1x, 2x) ako napríklad pri iPhone 14 Pro. Hoci iPhone 15 nie je z Pro kategórie, pevne veríme, že je výbornou voľbou aj pre tých, ktorí využívajú fotografovanie svojho smartfónu napríklad na prácu.




Dynamic Island

Dynamic Island pochádza aj z radu iPhone 14 Pro a nájdeš ho v hornej časti obrazovky. Ide o výrez, ktorý nielenže vyzerá úžasne, ale taktiež uľahčuje a urýchľuje používanie zariadenia. Vďaka Dynamic Islandu je prepínanie medzi spustenými aplikáciami rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Maximálny jas displeja sa zvýšil na 2000 nitov, čo je dvojnásobok toho, čo ponúkal iPhone 14. To je zvlášť poznať najmä pri vonkajšom použití, kde je rozdiel viditeľný. Je potrebné spomenúť, že zvýšená obnovovacia frekvencia 120 Hz je stále exkluzívna pre modely Pro av iPhone 15 nie je k dispozícii. Takže zatiaľ čo bežný iPhone 15 má neuveriteľne kvalitný displej, verzie Pro sú ešte lepšie.



Je toho viac

Výše spomínané funkcie pravdepodobne prinútia mnoho ľudí k upgradu, ale treba tiež poznamenať, že iPhone 15 je teraz vybavený portom USB-C, čo znamená, že už nemusíš nosiť samostatný kábel Lightning a môžeš nabíjať všetky zariadenia jedným káblom. Mierne sa zmenil aj dizajn, na ktorom sa nám veľmi páčia tvarované hrany a zosilnené sklenené plochy. Základný iPhone 15 prekonáva celý modelový rad iPhone 11 a iPhone 12, vrátane modelov Pro. Oproti základnému iPhonu 13 došlo tiež k výraznému zlepšeniu, aj keď ako sme uvádzali, prechod z modelu Pro znamená vzdať sa 120Hz displeja ProRes.

Prechod na nový iPhone ti uľahčíme, ako to len ide, a to rovno niekoľkými spôsobmi. Svoj existujúci iPhone môžeš vymeniť v rámci nášho programu Easy Upgrade, alebo si môžeš kúpiť nový iPhone s výhodným financovaním priamo od nás a zároveň si k nemu môžeš tiež dojednať aj iSTYLE poistenie< /a>. Navyše ponúkame rôzne služby Apple (Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud+) na tri mesiace zadarmo.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.