Päť nových funkcií aplikácie Mail v iOS 13

V rámci predchádzajúcich aktualizácií iOS sa aplikácia Mail príliš nezmenila, s iOS 13 však dostala mnoho nových užitočných funkcií. Poďme sa na ne spolu pozrieť.

Vyberte si inú farbu vlajky

V menu Odpovedať máte teraz na označenie e-mailu k dispozícii viacero vlajok. Aj keď vyzerajú rôzne, všetky označené správy nájdete v jednej zložke ako Označené. Možno ste predpokladali, že tu nájdete podadresáre pre rôzne farby, ale zatiaľ to tak nie je.

Nový panel nástrojov pre formátovanie a prílohy

Aj keď nový panel nástrojov klávesnice je dostupný v niekoľkých aplikáciách vrátane Poznámok, v Maili je obzvlášť užitočný. Máte k nemu prístup vždy, keď sa nachádzate v tele e-mailu. Stačí klepnúť na šípku „>“ v pravej časti predikatívnej textovej lišty navrchu klávesnice.

Zľava doprava môžete postupne: pridať formátovanie rich text, priložiť fotky a videá z galérie alebo fotoaparátu, priložiť súbor z aplikácie Súbory, naskenovať dokument alebo pridať kresbu.

Formátovanie textu

V novom paneli nástrojov nájdete možnosť formátovania rich text, ktorá zahŕňa možnosti formátovania a úpravy štýlu textu. Niektoré možnosti tu boli už predtým v kontextovom menu, nebolo však ľahké ich používať.

V paneli formátovania klepnite na ikonu „Aa“ úplne vľavo. Štýl môžete zmeniť na tučný, kurzívu, podčiarknutý a prečiarknutý, môžete zmeniť aj predvolené písmo, zväčšiť alebo zmenšiť jeho veľkosť a zmeniť jeho farbu. Takisto môžete pridať zoznamy s číslovaním alebo odrážkami, zarovnať text, upraviť odsadenie, zvýšiť alebo upraviť úroveň citovania rôznymi farbami.

Zmena predvoleného písma

V nastavení formátovania textu môžete pri písaní správy konečne zmeniť predvolený font Applu (San Francisco) na iný. V menu Predvolené písmo máte na výber z viac než 80 možností vrátane fontov Helvetica Neue, American Typewriter (ukážka nižšie), Arial, Courier, Futura, Helvetica a Times New Roman. Zobrazia sa tu aj písma, ktoré ste ručne pridali do iOS.

Urobte screenshot celých e-mailov

Podobne ako pri webových stránkach v Safari, aj v Maili môžete teraz urobiť screenshot celého e-mailu tak, že vyberiete možnosť „Celá webstránka“. Získate tak PDF verziu e-mailu, ktorú môžete rovno anotovať, uložiť na neskoršie použitie alebo niekomu poslať.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.