Prekvapenie – MacBook Pro bol aktualizovaný!

Výkonné MacBooky Pro 13” a 15” sú ešte silnejšie. Dizajn zostal rovnaký, zmenila sa klávesnica. Privítajme éru MacBookov s 8 jadrami!

Apple z ničoho nič aktualizoval svoju ponuku MacBookov Pro. WWDC je už predo dvermi a podobné aktualizácie väčšinou ohlasovali práve tam.

Neočakávajte však veľké zmeny zvonku – dizajn zostáva rovnaký od roku 2016. Tí, ktorí chcú mať prenosný super výkonný stroj, však môžu byť spokojní. Tom Boger, generálny riaditeľ marketingu Macov, o novinkách uviedol:

Či už sú to vysokoškolskí študenti, vývojári, ktorí vyvíjajú svetové aplikácie, alebo video editori, ktorí strihajú filmy, sme neustále v úžase, čo všetko naši zákazníci s MacBookmi Pro dokážu. S novým neuveriteľne výkonným 8-jadrovým procesorom, displejom Retina, rýchlym úložiskom, baterkou s celodennou výdržou a skvelým macOS, je MacBook Pro aj naďalej najlepším profesionálnym notebookom na svete. Nemôžeme sa dočkať, kedy sa dostane do rúk našim zákazníkom, aby sme videli, čo s ním dokážu ďalej vytvoriť.

Najväčšou a zároveň najdôležitejšou zmenou nových MacBookov Pro je vyššie spomínaný procesor. Ide o Intel procesory 8. a 9. generácie. 13-palcové modely sú vybavené procesorom 8. generácie Intel Core i5 a 15-palcové modely dostať s 6-jadrovým procesorom Intel Core i7 alebo 8-jadrovým procesorom Intel Core i9. Podľa meraní Applu dosahuje 8-jadrová verzia dvojnásobný výkon ako 4-jadrová verzia a o 40 % lepší výkon ako 6 jadier.

Pokiaľ ide o vzhľad, jedinou zmenou je klávesnica. Podľa Applu sa podarilo vyriešiť všetky problémy klávesnice Butterfly a vymeniť jeden z materiálov klávesnice. Vďaka tomu by sa mal znížiť počet dvojitých alebo nezaznamenaných stlačení klávesov. Toto vylepšenie je už 4. generáciou klávesnice s motýlikovým mechanizmom, zatiaľ sa nevie, či bude súčasťou aj ďalších MacBookov.

Celkovo ide o nenápadnú aktualizáciu. Je to skvelá voľba pre tých, čo chcú výkonnejší počítač. Aj keď sa hovorilo o MacBookoch Pro vo veľkosti 16,5″, tentoraz sme sa ich nedočkali. Dúfame, že na najbližšej keynote uvidíme nový Mac Pro a Apple displej.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.