Prichádzajú hodinky Apple Watch Series 5

Ponúkajú množstvo vylepšených funkcií, ale bez zásadného updatu.

Časť Keynote venovaná inteligentným hodinkám sa začala ďakovným videom. CEO Applu Tim Cook zdieľa takéto správy aj na svojom twitter účte. Inteligentné hodinky zachránili už mnoho životov a veľa ľudí inšpirovali k zdravšiemu životnému štýlu.

Potom sa pozornosť presunula na hardvér. Jednou z najväčších zmien je vždy zapnutý displej Retina. V podstate to znamená, že hodinky sú stále zobudené, aj keď nezdvihnete ruku. Jas bude znížený na veľmi nízku úroveň a displej sa bude obnovovať raz za sekundu. Obnovovacia frekvencia počas aktívneho používania je 60 Hz. Apple vraví, že obnova obrazovky každú sekundu nespotrebováva viac energie, takže môžu zaručiť rovnakú 18-hodinovú výdrž baterky ako u Series 4.

Pribudne Kompas a senzor nadmorskej výšky pre presnejšie určovanie polohy. U modelov s eSIM budú núdzové volania dostupné po celom svete dokonca aj bez iPhonu.

Zmenili sa aj materiály, z ktorých je vyrobené telo hodiniek. Okrem obvyklého hliníka a nerezovej ocele bude v predaji aj nová titanová verzia v striebornej a čiernej farbe. Apple Watch 5. generácie budú dostupné aj v bielej keramickej verzii.

S Apple Watch Series 5 Apple v zásade predstavil sériu S, v ktorej urobil síce drobné, ale zásadné zmeny.