Pripojte svoj iPad k Macu a využívajte Sidecar

Jednou z najpôsobivejších nových funkcií v macOS Catalina a iPadOS 13 je Sidecar. Nová funkcia umožňuje používať iPad ako displej, ktorý rozširuje alebo zrkadlí plochu Macu.

S funkciou Sidecar môžete používať natívne aplikácie a aplikácie tretích strán pre macOS aj na svojom iPade vrátane aplikácií ako Illustrator, Affinity Photo, ZBrush atď.

Sidecar môžete používať na týchto Macoch: MacBook uvedený na trh v roku 2016 alebo neskôr, MacBook Air uvedený na trh v roku 2018 alebo neskôr, MacBook Pro uvedený na trh v roku 2016 alebo neskôr, Mac mini uvedený na trh v roku 2018 alebo neskôr.

Aby ste mohli používať Sidecar na iPade, váš tablet musí podporovať prvú alebo druhú generáciu Apple Pencil. Ide o tieto modely: 12,9-palcový iPad Pro, 11-palcový iPad Pro, 10,5-palcový iPad Pro, 9,7-palcový iPad Pro, iPad (6. gen. alebo novší), iPad mini (5. gen.), iPad Air (3. gen.).

Ako nastaviť Sidecar na Macu

Nato, aby ste funkciu Sidecar mohli používať, musíte ju najprv nastaviť na svojom Macu a iPade.

  • Na Macu otvorte Systémové nastavenia z Docku.
  • Kliknite na Sidecar.
  • Kliknite na zariadenia v menu Pripojiť k.
  • Vyberte iPad, ku ktorému sa chcete pripojiť.

Pokiaľ v zozname zariadení na pripojenie nevidíte svoj iPad, pripojte ho k svojmu počítaču. Nezabúdajte, že Sidecar funguje prostredníctvom priameho spojenia káblom alebo bezdrôtovo cez Bluetooth. Nefunguje cez wifi, to znamená, že pri používaní oboch zariadení sa musíte obmedziť na vzdialenosť dosahu Bluetooth. Na oboch zariadeniach musíte byť prihlásený do iCloudu pomocou rovnakého Apple ID.

Ako nastaviť Sidecar na iPade

V súčasnosti sa zdá byť jedinou požiadavkou na používanie Sidecaru na iPade to, že obe zariadenia musia byť prihlásené do iCloudu pomocou toho istého účtu a zároveň prepojené priamo alebo pomocou Bluetooth. Ďalšie nastavenia Sidecaru na iPade nie sú potrebné.

Prispôsobte si Sidecar na Macu

Na Macu môžete používať Sidecar rôznymi spôsobmi. Môžete určiť, či sa postranný panel bude zobrazovať na ľavej alebo pravej strane obrazovky a či sa má zobraziť Touch Bar v hornej alebo dolnej časti obrazovky.

Nastavenia si prispôsobíte takto:

  • Na Macu otvorte Systémové nastavenia z Docku.
  • Kliknite na Sidecar.
  • Vybratím možnosti Zobraziť postranný panel zapnite alebo vypnite túto funkciu.
  • Ak je zobrazenie postranného panelu zapnuté, vyberte pravú alebo ľavú stranu obrazovky.
  • Vybratím možnosti Zobraziť Touch Bar zapnite alebo vypnite túto funkciu, pokiaľ je na vašom Macu dostupná.
  • Ak je zobrazenie Touch Baru zapnuté, vyberte umiestnenie dole alebo hore.