S iPhonom 15 Pro už teraz zaobstaráš priestorové video

S príchodom iOS 17.2 môžeš teraz natáčať priestorové videá. Ukážeme ti ako na to.

S príchodom iOS 17.2 sa ti ponúka možnosť pohodlne natáčať takzvané ,,spatial" alebo priestorové videá, ktoré sa vyznačujú tým, že so svojim iPhonom 15 Pro a iPhonom 15 Pro Max (a novším) môžeš po novom natáčať v 3D.

Funkciu si musíš aktivovať v nastavení

Aby ti išli priestorové videá nahrávať, musíš sa najskôr pozrieť do Nastavenia. Kadiaľ? Tadiaľ:

Nastavenia > Fotoaparát > Formáty > Záznam Videá > Priestorové Video pre Apple Vision Pro


Nahrávanie priestorových videí sa od nahrávania obyčajných videí vlastne ani zvlášť nelíši. Stačí spustiť Fotoaparát, kliknúť na video, otočiť iPhone na šírku, kliknúť na ikonu priestorového videa a začať nahrávať. iPhone tak začne natáčať pomocou pokročilého hlavného fotoaparátu a ultraširokých fotoaparátov a upraví zorný uhol z ultraširokého fotoaparátu tak, aby zodpovedal tomu z hlavného fotoaparátu.

Dobré je myslieť na to, že tie úplne najlepšie priestorové videá dosiahneš tak, keď budeš s iPhonom čo najmenej pohybovať a budeš natáčať za dobrých svetelných podmienok.

To najlepšie využitie? Pripravovaný Apple Vision Pro

Všetky takto natočené videá sa ti na iPhone uložia ako klasické 2D videá, ktoré potom nájdeš v novom samostatnom albume vyhradenom pre priestorové videá. Najväčším rozdielom a prínosom je práve využitie v chystanom Apple Vision Pro.

Pokročilá foto sústava priestorové video vytvára v rozlíšení 1080p pri 30 snímkach za sekundu v štandardnom dynamickom rozsahu. Vďaka pokročilej výpočtovej videografii a kompresnému formátu HEVC dokážu iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max zaznamenať priestorové zážitky v úžasnej kvalite, ktorú onedlho oceníme v pripravovanej revolúcii vnímania 3D priestoru.


Všetky videá si tak budeš môcť prehrať v životnej veľkosti, nádherných farbách a dokonalom detaile. Priestorové videá budeš môcť na Apple Vision Pro prehrávať v samostatnom okne alebo ich roztiahnuť cez celé zorné pole. Tento režim ťa úplne pohltí a presunie ťa späť v čase do akéhokoľvek okamihu.

Ponuka iPhone 15 Pro


Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.