Safari v MacOS Sonoma: pracovné profily aj webové aplikácie

Najrýchlejší a druhý najpoužívanejší prehliadač Safari dostane s jesenným updatom množstvo nových funkcií. Čo presne to prinesie používateľom?

Práca vs súkromia

Používaš svoj osobný Mac aj na prácu alebo v škole? Nové Safari ti umožnia vytvoriť si oddelený domáci a pracovný profil a mať tak v prehliadaní a dátach poriadok. Už žiadne prelínanie pracovných a súkromných záložiek a stráženie obsahu.

Bezpečie na prvom mieste

Safari dlhodobo kladie dôraz na bezpečie užívateľov pri prezeraní webu. S novým updatom vylepšuje režim Private Browsing a posilňuje ochranu pred sledovaním a identifikáciou užívateľa. Navyše ti umožní jednoducho blokovať trackery.

A väčšie zabezpečenie sa dotkne aj obľúbeného zdieľania hesiel cez iCloud Keychain, ktoré teraz bude jednoduchšie, ale zároveň zabezpečené koncovým šifrovaním.

WebApps priamo v Docku

Novej Safari sa dočká aj lepšia práca s webovými aplikáciami a službami. Tie obľúbené si teraz jednoducho pridáš priamo do Docku a budeš k nim môcť pristupovať rýchlejšie. A natívnou aplikáciou pre Mac sa tak môže stať prakticky každá webová stránka.

Vylepšenie samozrejme neminie aj samotný engine WebKit, na ktorom Safari beží. Na jeseň sa tak rozhodne máme na čo tešiť!

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.