10 najlepších aplikácií pre sledovanie behu a chôdze

Bežecká sezóna je za dverami, priprav sa a stiahni appku, ktorá ti poskytne cenné informácie o kondícii. A ak dávaš prednosť prechádzkam, aj tak si prídeš na svoje. Prinášame prehľad najlepších aplikácií pre bežcov a chodcov.

Získaj dáta o svojom pohybe

Len so správnymi technológiami dosiahneš tie najlepšie výsledky. Všetky nižšie uvedené appky stiahneš z App Store do iPhonu. Telefón môžeš pokojne nechať doma, stačí behať s Apple Watch– všetko zaznamenajú a pošlú dáto do iPhonu, takže ti žiadna vybehaná kalória neunikne. Vybrali sme aplikácie, ktoré sú zadarmo. Priplatíš si maximálne za ich premium verzie.

Preskúmaj App Store a nájdi nielen aplikáciu na behanie

Steps – appka pre všetkých, ktorí sa chcú prekonávať. Najprv si stanovíš, čo chceš dosiahnuť (napríklad 10 000 krokov denne) a Steps ťa bude informovať o pokroku. Uvidíš svoj progres a koľko ti zostáva do cieľa.


Pacer – niečo medzi krokomerom a fitness trackerom, ktorý sleduje tvoju aktivitu, zobrazuje históriu a zvládnuté trasy. Nainštaluj si Pacer spoločne s priateľmi, vytvorte si skupinu a motivujte sa v nej k lepším výsledkom.


Runkeeper – jedna z prvých bežeckých appiek vôbec, avšak stále aktualizovaná a nadupaná užitočnými funkciami. Sleduje tvoje tempo behu, ubehnutú vzdialenosť, spálené kalórie a čas. Ukladá históriu tréningov a objavuje nové bežecké trasy v okolí. Zostaví aj tréningový plán podľa tvojej kondície, takže sa hodí pre nováčikov aj profíkov.


Map My Run – aplikácia od Under Armour monitoruje okrem bežeckých aktivít aj srdcový tep alebo si ukladá zdolanú vzdialenosť v konkrétnych topánkach. Akonáhle dosiahneš určitý počet kilometrov, upozorní na zakúpenie novej obuvi, aby bol beh maximálne komfortný. Aplikácia meria presne vďaka možnosti upresnenie aktivity – beh na páse, jogging alebo napríklad prechádzku so psom.


adidas Running – možno ju poznáš pod pôvodným názvom Runtastic. Zaznamená beh a výsledky zobrazí na prehľadných grafoch. Prepoj appku so sociálnymi sieťami a pochvál sa priateľom s progresom. adidas Running ľahko synchronizuješ so Spotify, aby ti v AirPods hrala hudba presne podľa tvojho gusta. Ocenia ju aj cestovatelia, ktorí si radi zabehajú v zahraničí – vďaka napojeniu na Google Earth uvidíš množstvo trás, nech si kdekoľvek.


PUMATRAC – mimo sledovania bežeckých aktivít ponúkne napríklad predpoveď počasia. Okrem toho starostlivo zaznamená tvoj výkon a na základe dát ti poskytne užitočné tipy na zlepšenie. Napríklad zistí, v ktorú dennú dobu dosahuješ najlepšie výsledky a potom ti odporučí, kedy ideálne vybehnúť.


Nike+ Running – nastav v appke terén (chodníky, les, bežecký pás a ďalšie) a vybehni. Jedna z najsťahovanejších aplikácií bude monitorovať tvoje tempo, merať trasu, čas a spálené kalórie. Vytvor si osobný cieľ a prekonaj ho alebo pozvi priateľov a motivujte sa spoločne k vyšším výkonom.


Strava – ideálna aplikácia pre všetkých, ktorí radi súťažia a vyhrávajú. Okrem záznamu aktivity ponúka pokročilý systém rebríčkov, odznakov a výziev, ktoré ťa v behu namotivujú k ešte lepším výsledkom.


5K Trainer – oproti predchádzajúcim aplikáciám sa táto vymyká. Čím? Má za úlohu pripraviť ťa behom pár týždňov na päťkilometrové preteky. Ide o intenzívneho trénera, vďaka ktorému sa rýchlo dostaneš do formy.


Charity Miles – behaj a pomáhaj potrebným. Táto športová aplikácia prevedie ubehnutú vzdialenosť na peniaze a pošle ich na dobročinné projekty. Od svojho založenia už poskytla viac ako 3 milióny dolárov organizáciám zameriavajúcim sa na životné prostredie, vzdelávanie, starostlivosť o zvieratá a ďalšie projekty.



Porovnanie Apple Watch


Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.