Splňte výzvu Medzinárodného dňa jogy s týmito aplikáciami

Apple priniesol ďalšiu novú výzvu pre Apple Watch. Prinášame vám prehľad niekoľkých aplikácií, s ktorými ju môžete splniť.

Ak chcete získať svoj zaslúžený odznak a sadu nálepiek, musíte dnes aspoň 15 minút cvičiť jogu. Tu je niekoľko aplikácií, ktoré vám môžu pomôcť tento cieľ dosiahnuť.

Väčšina týchto aplikácií je založená na jednoduchom princípe: zaregistrujete sa, vyberiete si svoj cieľ a aplikácia vám ponúknete niekoľko bezplatných cvičení – s možnosťou priplatiť si za profesionálnu verziu, v ktorej máte k dispozícii všetko, čo len chcete – funkcie, cvičenia, výzvy aj nastavenia. Pri výbere aplikácie vezmite do úvahy nielen počet cvičení, ale tiež ako vás motivuje k cvičeniu. To je jeden z dôležitých faktorov, ak sa chcete joge venovať pravidelne a zlepšovať sa.

Simply Yoga

Jedna z mála jogových aplikácií, ktorá ponúka pomerne veľa bezplatného obsahu. Môžete si vybrať medzi 20, 40 alebo 60-minútovými lekciami jogy s inštruktážnymi videami. Dostatočný počet cvičení v bezplatnej verzii je kompenzovaný reklamami. Je ich celkom veľa a môžu celkom narušiť vaše zenové naladenie. Plná verzia ponúka viac než 30 jogových pozícií, prispôsobiteľné cvičenia, a to všetko samozrejme bez reklám.

Asana Rebel

Asana Rebel nie je typická jogová aplikácia, nájdete v nej skôr jogou inšpirované cvičenia s dvoma hlavnými cieľmi: zlepšiť si kondičku alebo schudnúť. Aplikácia pripomína luxusný lifestylový časopis vybavený zoznamom odporúčaných a populárnych cvičení (vrátane jedného zameraného na ubolené chrbáty zamestnancov kancelárií). Páči sa nám zbierka 5-minútových cvičení s motivujúcim výberom od metabolického posilňovania až po tanečné prvky. Ak by sme mali vymenovať jeden dôvod na kúpu aplikácie, bude to motivácia. Každý vizuál, každý názov cvičenia aj celkový dizajn vzbudzujú chuť prezliecť sa do jogového outfitu a začať cvičiť. Viac než 100 cvičení odomknete s 3-mesačným (29,99 €) alebo ročným (58,99 €) predplatným.

Pocket Yoga

Viac ako 200 krásne ilustrovaných obrázkov vám ukáže správne držanie tela v pozícii, vrátane výdychu a nádychu (už len táto funkcia je dobrým dôvodom rozhodnúť sa pre túto aplikáciu). Ak sa chcete dozvedieť viac o prínosoch a technikách rôznych pozícií, máte k dispozícii aj slovník na rozšírenie svojich znalostí. Vyberte si z 27 cvičení navrhnutých skúsenými učiteľmi jogy, z ktorých každé je k dispozícii v rôznych dĺžkach a stupňoch obtiažnosti. Za cenu luxusnej kávy (3,49 €) tak získate svojho vlastného učiteľa jogy.

Down Dog

Ak máte radšej korenistú chuť ako mdlú a rozmanitosť radšej než monotónnosť, aplikáciu Down Dog si zamilujete. Ponúka viac variantov cvičenia, než kedy môžete stihnúť vyskúšať – 30 000. Na začiatku každého cvičenia si vyberiete svoju úroveň, typ cvičenia, dĺžku (6 až 75 minút), konkrétny cieľ (od dynamického rozhýbania sa až po posilnenie chrbta), dĺžku Savasany a nastavenie rytmu, vizuálov, hudby a inštrukcií. Stručne povedané: aplikácia Down Dog má pre vás úplne novú lekciu jogy vždy, keď ju otvoríte. Platená funkcia Boost umožňuje zamerať sa na 12 rôznych oblastí jogovej praxe. Down Dog je k dispozícii zdarma, s mesačným, ročným alebo celoživotným predplatným a je to náš favorit!

Yoga Studio

Ďalšia aplikácia určená zaneprázdneným jogínom ponúka viac než 130 videí a meditácií s časovým rozsahom od 5 do 60 minút. Zo širokej škály cvičení si môžete vytvoriť vlastnú optimálnu lekciu alebo si vybrať jednu z lekcií na mieru, zameraných na rôzne skupiny od začiatočníkov až po bežcov. Jedna skvelá funkcia: ak to s jogou myslíte naozaj vážne, môžete si naplánovať cvičenie do svojho kalendára. Aplikácia dostáva pravidelné aktualizácie, napríklad nedávno pridané rodinné cvičenia pre matky a batoľatá. 7–dňová skúšobná verzia je zdarma, mesačné predplatné stojí 10,99 € a ročné 104,99 €.

Daily Yoga

Začínate s jogou, chcete byť fit, schudnúť, zlepšiť svoje pohybové schopnosti alebo svalový tonus? Vyberte si jeden z týchto cieľov a postupujte podľa odporúčaných programov. Nájdete tu i výzvy ako napríklad nácvik roznožky alebo zvýšenie flexibility za desať dní. Väčšina možností je k dispozícii len s predplatným Pro, ktoré vychádza na 13,99 € mesačne alebo 43,99 € ročne.

Zmeškali ste dnešnú výzvu? Nebuďte sklamaní, Apple vám čoskoro ponúkne ďalšiu príležitosť. Zatiaľ si kúpte Apple Watch v iSTYLE, aby ste znova nepremeškali svoju šancu!

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.