Strava – Nakreslite pri behu tyranosaura rexa

Áno, je to tak, pokiaľ ste dostatočne tvoriví, môžete v aplikácii Strava pri behaní nakresliť tyranosaura rexa. Alebo hocičo iné. Pozrime sa na túto športovú aplikáciu bližšie.

V App Store nájdete tisícky aplikácií pre beh a cyklistiku, ktoré ponúkajú to isté: zdoláte niekoľko kilometrov, zatiaľ čo váš telefón alebo hodinky zaznamenajú vzdialenosť, čas a rátajú vaše tempo.

Je niekoľko skvelých verzií, ktoré používame na cyklistiku. Ak ale chcete aj niečo viac, niečo, čo zaujme mnohými detailami a zároveň má plný tréningový program s mnohými extra funkciami, potom je pre vás aplikácia Strava tou správnou voľbou.

Skutočný sociálny zážitok

Jednou z jej hlavných výhod je, že ste súčasťou komunity. Aj keď iné aplikácie ponúkajú možnosť lajkovať alebo komentovať, Strava je jedinou aplikáciou, kde to naozaj funguje a ľudia tieto možnosti často využívajú. Na domovskej obrazovke nájdete časovú os výkonov svojich priateľov a kolegov športovcov. Pozrieť si ich môžete hneď po skončení tréningu.

V aplikácii môžete sledovať ľudí, komentovať ich výkony a tiež, samozrejme, lajkovať ich aktivity. Nahrať vlastné aktivity nie je žiadna veda, stačí stlačiť na začiatku Start a, až skončíte, Finish.

Okrem bežných tréningových údajov môžete pridať fotky (lebo inak sa to nestalo) a označiť svoj tréning ako naozajstný zaberák alebo len ľahkú poobednú prechádzku v okolí. Nehovoriac o tom, že máte možnosť pridať celý príbeh ako post.

Možno sa ale pýtate, kde je ten tyranosaurus rex? Na mape. V tom spočíva skutočná sila aplikácie Strava. Nie že by ste mali bežať v kruhoch tak, aby ste nakreslili tyranosaura, alebo nejaký iný obrazec, aplikácia využíva pozbierané informácie veľmi inteligentným spôsobom.

Súťažte sami so sebou i s druhými

A to najlepšie ešte len príde, najmä pokiaľ máte radi výzvy. V aplikácii Strava môžete vytvoriť kratšie aj dlhšie trasy a sledovanie GPS umožňuje aplikácii analyzovať váš výkon na určitom úseku cesty. Vaše výsledky sa pridajú medzi najlepšie výsledky tých, ktorí tadiaľ prešli v minulosti.

Vďaka tomu môžete hocikde na svete porovnať svoje výsledky s ďalšími športovcami. V najčastejších lokalitách súťaží športovali tisícky športovcov, takže skončiť medzi najlepšou stovkou je celkom výzva. Vo svojej štvrti sa ale stanete lídrom ľahko. A za prekonanie vlastných rekordov sa vám dostane odmeny tiež.

Pre tých, ktorí chcú dosiahnuť viac, to môže byť dobrá motivácia. Ak chcete pravidelne súťažiť s ďalšími ľuďmi, môžete sa zapojiť do mesačných komunitných výziev, a nechať sa tak motivovať k lepším výsledkom a získať odmeny v podobe darčekov, odznakov a zľavových kódov.

Aplikácia je dostupná v bezplatnej aj prémiovej verzii. Prémiová verzia obsahuje mnoho vychytávok ako napríklad mapu teplôt, zónové tréningy a fitnes diagramy.

Stiahnite si aplikáciu Strava z App Store (iPhone, iPad, Apple Watch – zdarma, obsahuje iAP)

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.