Štyri tipy, ako využiť 3D Touch na lepšiu organizáciu iPhonu

Už ste sa dnes naučili niečo nové? Teraz máte šancu – prinášame vám štyri skvelé triky na zlepšenie používania iPhonu pomocou 3D Touch. Ak máte radi všetko pekne usporiadané, tieto tipy vás určite potešia.

Vlastniť iPhone je ako byť v dlhodobom vzťahu. Po medových týždňoch plných objavovania a nadšenia, nájdete pohodlné usporiadanie a upadnete do rutiny. Nenechajte však svoju lásku zovšednieť a pozrite sa na svojho každodenného spoločníka novým pohľadom!

3D Touch je často podceňovanou a málo používanou funkciou. Možno poznáte pár skratiek ako zobrazenie náhľadu a otvorenie položky, existuje však toľko rôznych trikov, ktoré sa vám môžu zísť a ušetriť vám čas pri používaní iPhonu 6s a novších. V podstate ide o funkciu založenú na citlivosti na tlak, ktorá vám prináša ďalšiu možnosť interakcie s telefónom cez intenzívnejší dotyk. Poďme sa na ňu pozrieť!

Vymažte všetky hlásenia naraz

Osobne mám rada veci pod kontrolou a neznášam tie malé odznaky na ikonkách aplikácií, ktoré hovoria, že mám neprečítané správy. Ak to máte podobne, určite oceníte tento malý trik: vyčistíte ním všetky hlásenia z Centra hlásení naraz (a aspoň na pár hodín budete mať čistý štít).

  • Potiahnite z vrchu obrazovky smerom dole, a otvorte tak Centrum hlásení.
  • Použite 3D Touch na malé  „X“ v pravom hornom rohu niektorého z hlásení.
  • Vyberte možnosť „Vyčistiť všetky hlásenia“.
  • Voilà! 

Prejdite z hlásenia do priečinka

Áno, priznávam, mám v telefóne vytvorené priečinky. A to dosť veľa, aby som mala aplikácie pekne usporiadané. A samozrejme, neznášam, keď sa to maličké číslo objaví na priečinku – musím nájsť aplikáciu, čo je na vine, otvoriť ju… Aby ste si ušetrili čas a frustráciu, stačí postupovať takto:

  • Použite 3D Touch na priečinok.
  • Pozrite si zobrazený zoznam aplikácií s odznakmi hlásení.
  • Prejdite rovno na príslušnú aplikáciu. 

Uprednostnite sťahovania

Teraz už mi zrejme natoľko rozumiete, že chápete, ako veľmi neznášam strácanie času. Napríklad keď chcem pracovať a namiesto ponorenia sa do pošty musím niekoľko minút čakať na stiahnutie aktualizácie. Teraz mám však riešenie!

  • Stlačte pomocou 3D Touch na sťahujúcu sa aplikáciu.
  • Vyberte „Uprednostniť sťahovanie“.

Potom sa ticho poďakujte nekonečnej vynaliezavosti vývojárov Applu, ktorí sa postarali o takú drobnú, ale príjemnú vychytávku.

Zjednodušte si používanie Kamery

Už ste sa do 3D Touch zamilovali? Vyskúšajte ešte túto elegantnú funkciu a určite sa láske neubránite. Nemusíte byť zrovna Cartier-Bresson, každý rodič a nadšený užívateľ Instagramu musí vedieť rýchlo niečo odfotiť alebo urobiť video. Namiesto otvárania aplikácie, hľadania patričného fotografického režimu a premeškania záberu…

  • Použite 3D Touch na ikonku aplikácie Kamera.
  • Vyberte si z možností: Urobiť Selfie, Video, Skener QR kódov, Urobiť portrét.

Aký je váš obľúbený 3D Touch hack?