Užívatelia Macov patria medzi najproduktívnejších zamestnancov

Podľa IBM sú zamestnanci, ktorí sa rozhodli pracovať na Macoch, nielen produktívnejší, ale aj lojálnejší k svojmu zamestnávateľovi ako tí, ktorí používajú počítače s Windows.

Pred niekoľkými rokmi vzbudila rozruch správa, že spoločnosť IBM nakúpi pre nemalú časť svojich zamestnancov počítače Macintosh. Bol to prekvapujúci a zároveň historický krok. Pre Steva Jobsa bolo totiž oponovanie „modrému gigantovi“ jednou zo základných filozofií Applu. Dokonca i legendárna reklama z roku 1984, ktorá predstavila prvý Macintosh, mala ten námet. V klipe stvárňujúcom Orwellovu dystópiu odkazuje opresívna postava Veľkého brata na IBM.

Odvtedy prešlo viac než 35 rokov a spomínané spoločnosti už nie sú rivalmi. Firma IBM viac menej opustila bežný spotrebiteľský trh, takže nie je prekvapujúce, že Macmi rozširuje svoje korporátne výhody. Na začiatok nakúpila 50 000 Macov. Ich prvé prieskumy ukázali, že zatiaľ čo 40 % zamestnancov používajúcich PC potrebovalo IT podporu, u Macov to bolo len 5 %

V roku 2016 spoločnosť IBM zakúpila ďalších 40 000 Macov, dospievajúc k záveru, že v porovnaní s PC ušetria až 543 dolárov za menej než 4 roky. Dôvodom je najmä to, že počiatočné náklady sa časom kompenzujú výhodami ako napríklad fakt, že nie je potrebný antivírus. Nehovoriac o tom, že flotila 90 000 Macov vyžadovala zamestnanie len 5 administrátorov.

Je teda jasné, že IBM je spokojným zákazníkom a počet Macov, ktoré používajú, neustále rastie. Fletcher Previn, CIO IBM, nedávno hovoril o dobrých skúsenostiach firmy na konferencii Jamf a dokonca sa podrobne venoval firemným riešeniam Applu.

Podľa Previna svoje ciele v ročnej evaluácii zamestnancov prekonalo až o 22 % viac užívateľov Macov než užívateľov Windows. Nehovoriac o tom, že tí, ktorí si vybrali Mac, uzatvorili o 16 % hodnotnejšie obchody. Zamestnanci pracujúci v macOS sú navyše lojálnejší, šanca, že odídu je o 17 % nižšia. Previn tiež zmienil, že 200 000 Macov, ktoré sú momentálne v IBM v prevádzke, obsluhuje len 7 IT administrátorov, kým rovnaký počet počítačov s Windows vyžaduje 20-členný tím.

Keď to zhrnieme, podľa IBM Macy zvyšujú produktivitu a lojálnosť a zároveň udržujú prevádzkové náklady na nízkej úrovni. Škoda, že to už nevidí Steve Jobs…

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.