Všetko, čo ste chceli vedieť o prispôsobení vibrovania na vašom iPhone

Podobne ako v prípade zvukových upozornení, v iOS si môžete do veľkej miery prispôsobiť aj vibračné hlásenia. Pohrajte sa trochu s možnosťami a vytvorte si dokonalý vibrujúci systém presne vyladený na mieru vašim potrebám a vkusu.

Váš iPhone má od výroby dva druhy upozornení – zvukové a vibračné. Ak prepínačom na boku aktivujete tichý režim, všetky zvuky budú stíšené, ale naďalej budete dostávať vibračné upozornenia. Tento prednastavený stav je ideálny pre väčšinu užívateľov, v niektorých situáciách, ako napríklad vo veľmi tichej čakárni alebo v triede, je však možno lepšie vypnúť vibrovanie úplne.

Čo si môžete prispôsobiť

Vybrať si môžete z ôsmich prednastavených vibrovaní a priradiť ich k rôznym typom hlásení, takže podľa vibrovania budete vedieť, či vám prišla správa alebo upozornenie kalendára. Rôzne vibrovania môžete priradiť aj vybraným kontaktom, a tak aj v tichom režime hneď vedieť, kto vám volá. Pokiaľ vám prednastavené možnosti nestačia alebo máte chuť tvoriť, môžete si vytvoriť vlastné nové vibrovanie a potom ho priradiť vybraným upozorneniam alebo kontaktom. 

Priraďte rôzne vibrovania rozličným upozorneniam

V iOS si môžete vibrácie prispôsobiť na mieru, nemôžete ich však priradiť jednotlivým aplikáciám. Tu je zoznam upozornení, pri ktorých si môžete prispôsobiť vibrovanie (a tiež zvonenie a zvukové upozornenia):

  • Zvonenie;
  • Zvuk správy;
  • Nový odkaz;
  • Upozornenia kalendára;
  • Upozornenia pripomienok;
  • AirDrop.

Vibrácie pre jednotlivé upozornenia si prispôsobte takto:

  1. Otvorte Nastavenia > Zvuky & Haptika.
  2. Prejdite dole do časti Zvuky a Vibrovania.
  3. Vyberte typ upozornenia, ktoré chcete prispôsobiť.
  4. Klepnite na položku Vibrovanie v hornej časti menu.
  5. Vyberte si jednu z ôsmich prednastavených možností alebo si vytvorte vlastné nové vibrovanie.

Možno ste si všimli, že pre každý typ upozornenia je prednastavená Synchronizované vibrovanie – to znamená, že vibrovanie je rytmicky zladené s použitým zvukovým upozornením alebo zvonením, čo je veľmi príjemný detail. (A práve tieto drobnosti vyladené k dokonalosti robia zariadenia Apple tým, čím sú).

Ako vytvoriť vlastné vibrovanie a priradiť ho kontaktu

Možno ste medzi predvolenými možnosťami nenašli vibrovanie, ktoré sa vám páči alebo vám pripadá dostatočne výrazné. Žiaden problém, iOS ponúka možnosť vytvoriť si vlastné vibrovanie. Ak chcete popustiť uzdu svojej kreativite v rytme, nasledujte kroky pre prispôsobenie vibrovania popísané vyššie, ale namiesto predvolenej možnosti:

  1. Prejdite dole a klepnite na Vytvoriť nové vibrovanie.
  2. Nahrajte vibrovanie poklepkávaním na bielu plochu.
  3. Môžete klepnúť na hociktoré miesto plochy a vibrovanie môže byť ľubovoľne dlhé.
  4. Keď ste hotoví, klepnite na Zastaviť v pravom dolnom rohu.
  5. Teraz si môžete vibrovanie prehrať klepnutím na Prehrať vľavo dole alebo nahrať nové vibrovanie klepnutím na Nahrať vpravo dole.    
  6. Pokiaľ ste s výsledkom spokojní, klepnite na Uložiť vpravo hore.
  7. Nakoniec zadajte názov nového vibrovania.

Novovytvorené vibrovanie sa zobrazí v časti Vlastné v menu Vibrovanie. Teraz ho môžete použiť pre rôzne upozornenia alebo ho priradiť niektorému kontaktu. Ak chcete priradiť vlastné vibrovanie vybranému kontaktu:

  1. Otvorte aplikáciu Telefón alebo Kontakty.
  2. Nájdite kontakt v zozname a klepnite naň.
  3. Vyberte Upraviť v pravom hornom rohu.
  4. Zvoľte Zvonenie alebo Zvuk správy, podľa toho, čo chcete nastaviť.
  5. Klepnite na Vibrovanie.
  6. Vyberte vlastné vibrovanie alebo vytvorte nové.
  7. Prejdite naspäť do menu Zvonenie alebo Zvuk správy a klepnite na Hotovo v pravom hornom rohu, aby ste uložili zmeny.

A voilà, odteraz keď vám daná osoba zavolá alebo pošle správu, budete okamžite vedieť, že je to on alebo ona, aj keď je iPhone stíšený. S trochou úsilia a času si môžete nastaviť sofistikovaný systém, ktorý vám bude dávať dokonalý zmysel, a vaše každodenné používanie iPhonu bude ešte intuitívnejšie. Extra tip: Pokiaľ ide o dôležitých ľudí, ktorých hovory alebo správy nemôžete premeškať, zvážte zapnutie možnosti Prípad núdze, aby ste boli upozornení na hovory a správy od nich aj v režime Nerušiť.

Používate vlastné vibrovanie? Pre aký druh upozornení?

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.