Všetko o novom watchOS 6

Nový operačný systém watchOS 6 vyjde v septembri. Bude vybavený novými aplikáciami, trendmi a vlastným App Storom.

Zdá sa, že pokiaľ ide o Apple Watch, Apple sa aj naďalej zameriava na oblasť zdravia. Nový softvér inteligentných hodiniek prinesie na tomto poli viaceré inovácie. Aj keď tieto novinky nie sú šokujúco veľkolepé ako v systémoch iOS, iPadOS a macOS, je jasné, že pre spoločnosť je vývoj kráľa kategórie nositeľného príslušenstva nanajvýš dôležitý.

Poďme sa teda pozrieť, aké softvérové inovácie môžeme očakávať v septembri.

Zdravie a Fitness

Do systému dorazí nová aplikácia Cycle Tracking, ktorá má nahradiť všetky možné aplikácie, ktoré ženy doteraz na sledovanie svojho menštruačného cyklu používali. Odteraz to bude možné pohodlne na hodinkách a, samozrejme, v rámci iOS 13 aj na iPhone v aplikácii Zdravie. Dámy aplikáciu určite ocenia, vývojári venovali pozornosť aj najmenším detailom, aby vytvorili spoľahlivú aplikáciu vybavenú všetkými potrebnými informáciami.

Apple ohlásil aj ďalšiu novú aplikáciu s názvom Noise. Niežeby som bola hluchá, ale osobne nevidím veľký zmysel vo vývoji takejto aplikácie pre užívateľov. Možno ak v septembri zavítam na nejakú párty alebo koncert, odmeriam na hodinkách hladinu hluku. Zrejme nevenujem zdraviu dostatočnú pozornosť na to, aby ma zaujímal dopad okolitých zvukov na moje uši, som si však istá, že aj táto aplikácia si nájde svojich užívateľov.

A do tretice, kruhy aktivity dostanú vlastný tab v aplikácii Aktivita. Tak budete môcť vidieť nielen kruhy, ale si aj pozrieť trendy svojich denných výkonov v časových intervaloch. Tým, ktorí radi sledujú veci usporiadaným spôsobom, možno táto extra motivácia pomôže uzavrieť kruhy. Myslíte, že budú aj nejaké nové odznaky pre trendy?

App Store a aplikácie

Pokiaľ ide o App Store, čaká nás veľká zmena. Aj keď hodinky mali vlastný App Store v rámci aplikácie Watch, bolo nutné stiahnuť aplikácie pre hodinky aj pre iPhone. S tým je teraz koniec, pretože App Store na hodinkách bude úplne nezávislý a aplikácie pre hodinky a pre iPhone sa rozdelia. To znamená, že už nemusíte inštalovať aplikácie pre hodinky aj na svojom iPhone.

Ďalšie novinky

  • Nové dynamické ciferníky, ktoré si môžete prispôsobiť. Spomeňme napríklad ciferníky Modular Compact, Solar Dial, California, Gradient a Numeral.
  • Aplikácia Diktafón, ktorú poznáme z iOS a macOS, dorazí aj na Apple Watch, takže budete môcť do hodiniek hocikedy diktovať poznámky.
  • Audioknihy zakúpené z Apple Books si budete môcť vypočuť v novej aplikácii Audiobooks.
  • Vo watchOS 6 bude dostupná aj natívna aplikácia Kalkulačka, takže ju budete môcť používať napríklad na rýchle vyrátanie sprepitného alebo delenie účtov s priateľmi priamo na svojom zápästí.
  • Vyhľadávanie Siri bude na hodinkách zobrazovať plné webové výsledky.

Nový systém watchOS 6 podporujú všetky hodinky Apple Watch (presnejšie od Series 1 – na Series 0 bohužiaľ nemožno systém nainštalovať.)

Aké ďalšie softvérové inovácie by ste radi videli na Apple Watch?

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.