Vyskúšajte zdarma predplatné Apple TV+!

Prvého novembra bola Apple TV+ spustená aj na Slovensku. Streamovacia služba Applu ponúka originálne filmy a seriály dostupné cez webový prehliadač alebo aplikáciu TV.

Služba je k dispozícii na viacerých platformách: iPhone, iPad, iPod touch, Mac a Apple TV so samostatnou aplikáciou. Na prístup potrebujete len zariadenie s najnovšou verziou operačného systému. K službe máte prístup aj prostredníctvom prehliadačov Safari, Google Chrome a Firefox a inteligentných televízorov Roku, Amazon Fire TV alebo Samsung.

Ako Apple už oznámil, prvých 7 dní si službu môžu všetci užívatelia vyskúšať zdarma a pokiaľ ju nezrušia, zmení sa na mesačné predplatné vo výške 5,49 €, ktoré sa automaticky obnoví každý mesiac.

Pokiaľ ste však kúpili Apple TV, iPhone, iPad, Mac alebo iPod touch po 10. septembri 2019 priamo od Applu alebo autorizovaného predajcu ako iSTYLE, bezplatné skúšobné obdobie sa predĺži až na jeden rok. Mali by ste dbať len na to, aby ste skúšobné obdobie začali do troch mesiacov od aktivácie novo zakúpeného zariadenia (to znamená od prihlásenia s Apple ID).

Ak chcete bezplatné skúšobné obdobie využívať rok namiesto 7 dní, stačí sa len na zariadení prihlásiť s tým istým Apple ID, aké ste použili na svojom novom zariadení.

Okrem zakúpenia nového zariadenia je tu ešte jedna možnosť. Je ňou študentské predplatné Apple Music. Má to však svoje podmienky: „Bezplatný prístup k Apple TV+ pre študentov končí, keď stratia status študenta alebo neobnovia svoje študentské predplatné. Ponuka platí len pre preukázaných vysokoškolských študentov a nevzťahuje sa na skupinu rodinného zdieľania.“

Ročná skúšobná doba ponúka 365 dní služby zdarma pre celú rodinu v rámci rodinného zdieľania až pre šesť členov naraz. Nemali by ste teda k tomu pridávať ďalšie bezplatné možnosti. Zároveň by ste mali mať na pamäti, že zrušenie bezplatnej skúšobnej doby znamená okamžité ukončenie vášho prístupu k službe. Nebudete ju teda môcť využívať celý rok aj po zrušení ako pri aplikáciách tretích strán alebo pri Apple Music.

Zoznam aktuálne dostupných titulov zatiaľ nie je dlhý:

  • The Morning Show
  • For All Mankind
  • See
  • Dickinson
  • Ghostwriter
  • Helpsters
  • The Elephant Queen (the sole movie)
  • Oprah's Book Club
  • Snoopy in Space

Väčšina seriálov je dostupná v plnej dĺžke, The Morning Show, See a For All Mankind ponúkajú len prvé tri epizódy. Napriek tomu je zoznam pripravovaného obsahu obsiahly, v súčasnosti v anglickom znení s rôznymi titulkami.