Vyskúšali sme nové AirPods Pro. Aké sú?

Možno to nie je láska na prvý pohľad, ale rozhodne je to láska na prvé použitie. Tu sú naše prvé dojmy z najnovšieho Pro zariadenia od Applu – AirPods Pro.

Keď je reč o nových bezdrôtových slúchadlách do uší od Applu, boli sme v prvom rade zvedaví, či sa budú podobať na koncepty a aký to bude pocit držať v rukách následníka klasických AirPods. A neboli sme sklamaní.

Začnime vzhľadom. Aj keď celkový dizajn je veľmi podobný dizajnu AirPods, máme pocit, že tentoraz dizajnéri Applu dali prednosť funkčnosti pred vzhľadom. Čo pochopiteľne nie je žiaden problém.

Nové slúchadlá v sebe spájajú dve klasické riešenia: výhody klasických AirPods a klasických kôstok do uší, čo je dosť presvedčivé. Tí, ktorí nemajú radi slúchadlá do uší, by možno hlasovali skôr za dizajn klasických AirPods, Pro verzia má však tiež svoje výhody.

Silikónové koncovky nesedia príliš hlboko v ušnom kanáli, takže nie sú pre uši záťažou. Skvelé je aj to, že sa filtre z jemnej sieťovej mriežky nachádzajú na vymeniteľných koncoch slúchadiel, takže sa ľahšie čistia. Apple podľa posledných správ bude ponúkať náhradné silikónové koncovky za 4 doláre, čo je veľmi férová cena.

Jedinou zvláštnou vecou je plesknutie, ktoré začujete, keď si nasadzujete AirPods Pro do uší. Tento zvuk znamená, že máte koncovky správnej veľkosti, ktoré veľmi dobre sedia do vašich ušných kanálov. Pri výbere koncoviek buďte pozorní. Užívatelia s menšími ušami ako my, môžu mať pocit, že stredná veľkosť je rovnako pohodlná ako malá veľkosť, pri dlhšom používaní môžu však pri väčšej veľkosti pociťovať tlak.

Poďme sa teraz pozrieť na aktívne potláčanie hluku a zvuk. V týchto maličkých slúchadlách od Applu je potláčanie hluku skrátka úžasné. Hlbšie zvuky úplne potlačí, vysoké zvuky (ako napríklad zvuk otvárajúcich sa dverí) si možno všimnete.

Ambientné ruchy v kancelárii nižších frekvencií, ako napríklad klimatizácia, tichý hovor, zvuk auta prechádzajúceho vonku na ulici, nie sú pre AirPods Pro žiadnou výzvou. Ak niekto rozpráva nahlas priamo vedľa vás, budete to bez maximálnej hlasitosti počuť.

Kvalita zvuku je však iná otázka, a to veľmi subjektívna. Testovali sme AirPods Pro dlhšiu dobu s hudbou najrôznejších žánrov, v rozličných situáciách a musíme uznať, že kvalita zvuku je dobrá. Nie je ani zlá, ani vynikajúca, ale dobrá. Basy sú pri AirPods Pro o dosť bohatšie ako pri klasickej verzii, stredné a vysoké tóny zostávajú rovnaké.

Na každodenné počúvanie hudby po ceste do zamestnania alebo školy sú AirPods Pro dokonalou voľbou, nie sú však slúchadlami, ktoré by sme mohli odporúčať na dramatický zvukový zážitok. Ten by sme však od AirPods ani neočakávali.

Okrem toho, že AirPods Pro sa dokonale hodia do ekosystému Applu, ich používanie je hladké a nastavenie je rovnako jednoduché ako vždy. Automatický systém, ktorý vám odporučí vhodnú veľkosť silikónovej koncovky, funguje skvele a nové ovládanie gestami je tiež úžasné.

Nový systém tlakového snímača funguje ešte lepšie ako pri klasických AirPods. V ovládaní bolo klepnutie nahradené podržaním tlakového snímača. Konce AirPods Pro musíte stlačiť, klepnutie už stačiť nebude. Rôzne gestá vyvolajú rozličné akcie. Stlačte raz pre prehrávanie, pauzu alebo prijatie hovoru, dvakrát pre preskočenie dopredu a trikrát pre posunutie dozadu. Stlačte a podržte, aby ste prepínali medzi aktívnym potláčaním zvuku a režimom priepustnosti.

Celkovo si myslíme, že AirPods Pro obsadili vrcholovú pozíciu na trhu. A áno, Apple to urobil znova: produkt sa viditeľne zlepšil a cenovka sa výrazne nezmenila. Pokiaľ ide o pomer cena/výkon, AiPods Pro sú dokonalou voľbou pre bežné počúvanie hudby a uskutočňovanie hovorov. Pre tých, ktorí už prešli na AirPods 2, nemusí byť upgrade absolútnou nutnosťou.

Ak vás naše dojmy presvedčili, navštívte internetový obchod iSTYLE a zadovážte si svoje nové slúchadlá do uší!