Vyšla prvá verejná beta verzia macOS Catalina

Po iOS 13 a iPadOS tu máme aj novú verziu macOS pre tých, ktorí sa chcú zbaviť iTunes a otestovať nový systém. Ostatné operačné systému sú k dispozícii na beta testovanie len na pozvánku.

Ako sme už dnes písali, Apple vydal verejné beta verzie iOS 13 a nového iPadOS. Okrem nich dorazila aj verejná beta najnovšieho operačného systému pre Mac macOS Catalina.

Najdôležitejšou novinkou macOS je, že iOS a macOS sú si teraz bližšie. Aby to bolo možné, mnohí vývojári musia portovať svoje iOS aplikácie na Mac.

Ďalšou veľkou zmenou je, že aplikácia iTunes sa rozdelí na tri samostatné aplikácie Music, Podcast a TV a svoj iPhone budete môcť spravovať z bočného menu Findera. Známa funkcia Čas pred obrazovkou dorazí aj do macOS a vylepšenia sa dostane aj aplikácii Fotky.

Ak chcete použiť svoj iPad na zrkadlenie obrazovky alebo ako externý displej, môžete ho pripojiť pomocou funkcie Sidecar v iPadOS a macOS Catalina.

Nezabúdajte ale, že beta verzia sa tak nenazýva bezdôvodne.

Počas používania sa môžu vyskytnúť závažné chyby, preto sa inštalácia rozhodne neodporúča všetkým užívateľom. Ak sa pre ňu rozhodnete, v každom prípade si pred ňou urobte bezpečnostnú zálohu. Finálnu verziu systému očakávame na jeseň.

Ako nainštalovať verejnú beta verziu macOS Catalina

Krok 0: Urobte si zálohu!

Nezabudnite si pred inštaláciou beta profilu urobiť zálohu, budete ju potrebovať, ak by ste sa chceli vrátiť k starej verzii systému.

  • V prehliadači navštívte stránku beta.apple.com.
  • Prihláste sa so svojím Apple ID a kliknite na „Get Started“.
  • Na ďalšej stránke si prečítajte podmienky a zvoľte „Accept“.
  • Zo zoznamu štyroch operačných systémov vyberte macOS a kliknite na „Enroll your Mac“.
  • Stiahnite si súbor a postupujte podľa pokynov.

Systém macOS Catalina je kompatibilný s týmito zariadeniami:

Mac mini 2012 a novší, MacBook Pro 2012 a novší, iMac 2012 a novší, MacBook Air 2012 a novší, Mac Pro 2013 a novší, MacBook 2015 a novší, iMac Pro 2017 a novší.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.