Vyšli prvé verejné beta verzie iOS 13 a iPadOS

Podobne ako minulý rok aj teraz vyšli verejné beta verzie nového iOS a nedávno predstaveného iPadOS o niečo skôr, než bolo ohlásené. Nemáme sa na čo sťažovať, podľa prvých reakcií vývojárov sú systémy stabilné!

Nový iOS 13 má mnoho nových funkcií, ako napríklad dlhoočakávaný tmavý režim, vylepšenú aplikáciu Fotky, novú funkciu Sign In with Apple (zatiaľ nedostupnú), vynovenú aplikáciu Find My, inteligentnejšiu Siri alebo nové Pripomienky a Poznámky.

Aj keď sa na nové funkcie iOS 13 veľmi tešíme, najzaujímavejšou správou Keynote bol príchod iPadOS. Nový operačný systém pre iPady má novú domovskú obrazovku, praktickejšie zobrazenie Split view, hlbšiu integráciu Apple Pencil, pokročilú správu súborov a to najlepšie – novú funkciu Sidecar, ktorá umožňuje pripojiť iPad k Macu ako externý displej.

Apple teraz vydal verejné beta verzie iOS 13 a iPadOS, ktoré sa v ničom nelíšia od druhej vývojárskej bety z minulého týždňa. Podľa prvých recenzii pôsobí systém pomerne stabilne.

Nezabúdajte ale, že beta verzie sa tak nenazývajú bezdôvodne.

Počas používania sa môžu vyskytnúť závažné chyby, preto sa inštalácia rozhodne neodporúča všetkým užívateľom. Ak sa pre ňu rozhodnete, v každom prípade si pred ňou urobte bezpečnostnú zálohu zariadenia. Finálnu verziu systémov môžeme očakávať na jeseň.

Ako nainštalovať verejnú beta verziu iOS 13

Krok 0: Urobte si zálohu!

Nezabudnite si pred inštaláciou beta profilu urobiť zálohu, budete ju potrebovať, ak by ste sa chceli vrátiť k svojmu starému systému.

  • Otvorte Safari na cieľovom iPhone a choďte na stránku beta.apple.com.
  • Prihláste sa so svojím Apple ID a klepnite na „Get Started“.
  • Na ďalšej stránke si prečítajte podmienky a zvoľte „Accept“.
  • Na novej stránke vyberte spomedzi štyroch systémov iOS, potom klepnite na „Enroll your iOS device“.
  • Na ďalšej stránke vyberte „Download profile“ a v pop-up okne zvoľte „Allow“.
  • Na iPhone otvorte Nastavenia, kde budete vidieť na začiatku zoznamu označenie „Profile Downloaded“. (Ak sa nezobrazuje, reštartujte zariadenie.)
  • V pravom hornom rohu zvoľte možnosť „Install“ a zadajte heslo. Znovu klepnite na „Install“ a v pop-up okne vyberte „Restart“.
  • Po reštarte prejdite na Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru a nainštalujte si teraz už dostupnú verejnú beta verziu iOS 13.

iOS 13 je kompatibilný s týmto zariadeniami:

iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR

iPadOS je kompatibilný s týmto zariadeniami:

iPad Pro 9.7", iPad Pro 12.9", iPad Air 2, iPad mini 4, 3. gen., iPad Air, 5. gen. iPad mini, 5. a 6. gen. iPad, 2. gen. iPad Pro 10.5", 2. gen. iPad Pro 12.9", 3. gen. iPad Pro 11" a 3. gen. iPad Pro 12.9"

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.