Apple predstavil nové produkty - WWDC 2023

Apple na WWDC 23 ohromil svet predstavením svojich najnovších produktov. Ktoré sú to?

Apple predstavuje 15palcový MacBook Air

Nový MacBook Air s rozsiahlym 15,3-palcovým Liquid Retina displejom, neuveriteľným výkonom M2, výdržou batérie až 18 hodín a dizajnom bez ventilátorov prináša suverénny výkon a nezameniteľnú prenosnosť. To všetko nájdeš v najtenšom 15-palcovom notebooku na svete, ako sám Apple prezentuje. Vďaka úplne novému audio systému sa šiestich reproduktorov prináša nový MacBook Air 15" pohlcujúci priestorový zvuk a spolu s FaceTime HD 1080p kamerou, MagSafe nabíjaním a výkonom skvele sa snúbiacou s jednoduchosťou macOS Ventura predstavuje nový Air bezkonkurenčný zážitok pre prácu aj zábavu.

Nový Mac Studio a Mac Pro

Apple taktiež prestavil nový Mac Studio a Mac Pro. Mac Studio je vybavený procesormi M2 Max a novým M2 Ultra, ktoré v úžasne kompaktnom dizajne prinášajú obrovský nárast výkonu a lepšiu konektivitu. Mac Studio je až 6× rýchlejší ako najvýkonnejší 27-palcový iMac s procesorom Intel a až 3× rýchlejší ako predchádzajúca generácia Mac Studia s čipom M1 Ultra. Mac Pro, teraz vybavený čipom M2 Ultra, kombinuje nebývalý výkon najvýkonnejšieho čipu Apple s univerzálnosťou rozšírenia PCIe. Mac Pro je až 3× rýchlejší ako predchádzajúca generácia modelu s procesorom Intel. Vďaka až 192 GB zjednotenej pamäte majú Mac Studio s M2 Ultra a Mac Pro oveľa viac pamäte ako najmodernejšie grafické karty pracovných staníc, takže zvládnu aj náročné pracovné úlohy, ktoré iné systémy ani nespracujú. Nový Mac Pro završuje prechod počítačov Mac na kremíkový systém Apple a spolu s ostatnými profesionálnymi systémami Apple poskytuje používateľom najvýkonnejší a najschopnejší rad profesionálnych produktov, ktoré kedy Apple ponúkal.

Nový čip Apple M2 Ultra

Apple predstavil čip M2 Ultra, nový systém na čipe (SoC), ktorý prináša obrovské zvýšenie výkonu Macu a dopĺňa rodinu M2. M2 Ultra je najväčší a najvýkonnejší čip, aký kedy Apple vytvoril, a vďaka nemu sú nové počítače Mac Studio a Mac Pre najvýkonnejšími stolnými počítačmi Mac, aké kedy boli vyrobené. M2 Ultra je vyrobený druhou generáciou 5-nanometrového procesu a využíva prelomovú technológiu Apple UltraFusion, ktorá spája základ dvoch čipov M2 Max, čím zdvojnásobuje výkon. M2 Ultra obsahuje 134 miliárd tranzistorov - o 20 miliárd viac ako M1 Ultra. Jeho zjednotená pamäťová architektúra podporuje až prelomovú 192GB pamäťovú kapacitu, čo je o 50% viac ako u M1 Ultra, a disponuje 800GB/s pamäťovou priepustnosťou - dvakrát väčšou ako M2 Max. M2 Ultra je vybavený výkonnejším CPU, ktoré je o 20 percent rýchlejšie ako M1 Ultra, väčším GPU, ktoré je až o 30 percent rýchlejšie, a Neural Engine, ktorý je až o 40 percent rýchlejší. Je tiež vybavený mediálnym enginom s dvojnásobnými možnosťami oproti M2 Max pre bleskovú akceleráciu ProRes. Vďaka všetkým týmto pokrokom posúva M2 Ultra výkon Macu opäť na úplne novú úroveň.

Celú našu ponuku Macov nájdeš tu


Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.