Zapnite synchronizáciu iPhonu a Macu cez Wi-Fi

Keďže iTunes už v macOS Catalina nenájdeme, funkcie tejto aplikácie nahrádza teraz Finder a ďalšie apky. Okrem káblového pripojenia môžete svoj Mac a zariadenia s iOS alebo iPadOS ľahko synchronizovať aj bezdrôtovo.

Svoj Mac a zariadenie s iOS môžete synchronizovať, pokiaľ sú pripojené k rovnakej Wi-Fi sieti. Ak chcete nastaviť synchronizáciu cez Wi-Fi, najprv pripojte svoje zariadenie na Mac pomocou kábla USB alebo USB-C. Potom zapnite synchronizáciu cez Wi-Fi a vyberte vhodné nastavenia. Vždy keď bude vaše zariadenie pripojené k Macu cez Wi-Fi sieť, bude sa automaticky synchronizovať.

Postupujte takto:

  • Pripojte svoje zariadenie s iOS/iPadOS k Macu pomocou kábla USB alebo USB-C.
  • V bočnom paneli Findera vyberte svoje zariadenie.
  • V karte Všeobecné zapnite možnosť „Zobraziť tento iPhone, keď je na Wi-Fi“.
  • Kliknite na Použiť a váš iPhone sa zobrazí cez Wi-Fi v bočnom paneli Findera.

Keď je vaše zariadenie pripojené k Macu, jeho obsah sa bude automaticky synchronizovať a jeho ikonka sa zobrazí v bočnom paneli Findera. Ak chcete synchronizáciu spravovať ručne, vypnite možnosť „Automaticky synchronizovať po pripojení iPhonu“.

Než iPhone odpojíte od Macu, nezabudnite kliknúť na tlačidlo Vysunúť. Ikonka zariadenia zmizne z bočného panelu, synchronizácia cez Wi-Fi však zostane aktívna.

Aj keď používate synchronizáciu cez Wi-Fi, stále máte možnosť obnoviť svoje zariadenie cez kábel.

Synchronizácia cez Wi-Fi je pomalšia ako synchronizácia cez kábel. Ak zariadenie pripojíte k Macu počas synchronizácie cez Wi-Fi, synchronizácia bude pokračovať cez kábel. Ak počas synchronizácie zariadenie odpojíte od Macu, synchronizácia sa zastaví, aj keď je synchronizácia cez Wi-Fi zapnutá. Synchronizácia bude pokračovať, keď zariadenie znovu pripojíte pomocou kábla alebo cez Wi-Fi.