AirTag budeš po novo môcť zdieľať až s piatimi ľuďmi

Lokátor od Apple, ktorý pomáha nájsť stratené kľúče, peňaženku, auto na parkovisku alebo napríklad aj stan na festivale, môžeš novo zdieľať so svojimi blízkymi.

WWDC od Apple priniesla množstvo „wow“ momentov, ale aj radu menších zaujímavých noviniek, ktoré ďalej vylepšujú celý Apple ekosystém. A jedna z nich sa týka AirTagu. Malý lokátor totiž na jeseň spolu s novým iOS 17 dostane aj novú funkciu zdieľania.

Cudzí nemusí znamenať stratený

Zdieľanie AirTagu je vychytávkou, po ktorej volal rad jeho užívateľov. Dôvod je jednoduchý - ak si si niekedy požičal vec s týmto šikovným lokátorom, pravdepodobne ti začali čoskoro vyskakovať notifikácie o tom, že je blízko teba cudzí AirTag. A to môže čoskoro ísť trochu na nervy. Jesenný update presne tieto situácie rieši a umožní zdieľanie AirTagu až s piatimi ľuďmi.


Na spoločné kľúče aj stan

Nová funkcia zdieľania tu ale nie je len preto, aby ťa neotravovali notifikácie. Spoločný AirTag je skvelou vychytávkou pre veci, ktoré bežne máš s niekym dokopy – môžu to byť kľúče od skrinky alebo od rodinného auta, krabice s domácim náradím alebo napríklad stan na festivale. Pokiaľ potom čokoľvek s AirTagom stratíš, môžu sa blízki jednoducho zapojiť do hľadania alebo využiť funkciu Prezvoniť. A pozor – zdieľanie bude novo fungovať nielen pre AirTagy, ale aj ďalšie predmety zahrnuté v aplikácii Nájsť.

Ešte si neprepadol kúzlu AirTagu? Z našich osobných skúseností môžeme potvrdiť, že sa fakt hodí. A ak plánuješ nákup iPhone 14, budeš k nemu mať AirTag len za polovicu.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.