Apple TV+ služba, kde záleží na kvalite

Na výber je stále viac streamovacích služieb, ale Apple TV+ vyniká hneď v niekoľkých ohľadoch. Navyše ju s nami môžeš mať na 3 mesiace zadarmo.

Apple TV+

Rovnako ako v prípade počúvania hudby sa v posledných rokoch zmenil aj spôsob, akým sledujeme filmy a videá. Za to môžeme predovšetkým poďakovať okrem iného výraznému zvýšeniu rýchlosti prenosu dát a tiež dostupnosti internetu aj v mobilných telefónoch. Nie je náhodou, že sa veľkí hráči na poli tradičnej televízie snažia za každú cenu preniknúť do streamovacích služieb, rovnako ako to robia veľké filmové štúdiá. Tá často tvrdí, že kino je miestom, kde sa má film zažiť, ale prevažná väčšina divákov tento názor za každú cenu nezdieľa. Aspoň nie pri rozhodovaní, či sa na ďalší film pozrieť v kine, alebo v pohodlí domova na gauči s popcornom v ruke. Film alebo seriál z Apple TV+ si môžeš pustiť jednoducho kedykoľvek a kdekoľvek sa ti len zaumieni. A keď si potrebuješ niekam na chvíľu odskočiť alebo sa k filmu dostaneš až o týždeň - nevadí, jedným kliknutím sa okamžite vrátiš späť do deja.

Ak sedíš v kine, tak ťa samozrejme najviac ohromí veľkosť plátna a zvuk. Veľkosť obrazovky má doma každý trochu inú, ale audio... to audio. Apple už nejaký čas ponúka vo svojich AirPods priestorový zvuk (takzvaný Spatial Audio), ktorý ťa úplne ohromí a ľahko nadnesené - skoro dorovná úchvatnú kvalitu priestorového audia, ktorý môžeš zažiť v kine. Streamovanie seriálov a filmov tak novo dostáva úplne novú podobu zážitkov.

Apple TV+

Jeden ekosystém

Apple má tú veľkú výhodu, že spolu tvoria jeden ekostystém zariadenia, softvér a produkcia vlastného obsahu pod jednou strechou. Hlavným kľúčom k modernej streamovacej službe je nielen jednoduché a pohodlné používanie, ale aj jedinečná ponuka obsahu, kde sa Apple vydáva trochu inou cestou ako jeho konkurencia. Niektoré streamovacie služby ponúkajú nepreberné množstvo filmov a seriálov, ktoré však nedosahujú až také vysoké kvality. Iné majú pre zmenu menšiu databázu, ale dbajú na maximálnu kvalitu ponuky. V tomto ohľade Apple TV+ ponúka s prehľadom oboje. Širokú databázu toho najkvalitnejšieho obsahu, ktorý je neustále k dispozícii. Stačí len zapnúť.

Apple TV+

Takýto záväzok kvalite sa odráža v oceneniach, ktoré Apple platforma získala. Napríklad zlatého Oscara za najlepší film získal seriál CODA, ktorý ;bol natočený výhradne pre Apple TV+ a ty ho tam môžeš nájsť už teraz.

Seriál Ted Lasso s Jasnoom Sudeikisom v hlavný rok získal počas dvoch rokov 11 cien Emmy. Apple TV+ je medzi poskytovateľmi streamovacích služieb trochu v rovnakej úlohe ako nezávislé štúdiá, ktoré popri veľkých štúdiách produkujú stále kvalitnejšie filmy, ale s tým rozdielom, že Apple TV+ ponúka ročne desiatky originálnych diel, ktoré si konkurenčné platformy nevedia ani predstaviť. Veľkým prekvapením tohto roku je Severance, čo je utopické sci-fi s úplne novým obsadením, príbehom aj vizuálnou stránkou. Na produkcii tohto seriálu pracoval Ben Stiller, ktorý režíroval väčšinu dielov, čo potvrdzujú aj superlatívne recenzie.

Ako teda na ňu?

Apple TV+ je k dispozícii na rade šikovných televízorov (LG, Samsung, Sony) a tiež herných konzolách (PlayStation, Xbox). Diváci si môžu svoje obľúbené filmy a seriály taktiež stiahnuť do mobilných zariadení, aby ich mohli sledovať kdekoľvek aj bez pripojenia k internetu. Môžeš si tak zobrať svoje obľúbené seriály a filmy kamkoľvek so sebou na dlhé cesty. Ak tvoja televízia Apple TV+ nevie, môžeš si jednoducho zaobstarať Apple TV samotnú, ktorá nielenže pripojí Apple TV+ k tvojej televízii, ale ponúkne ti aj celý rad nových aplikácií. V ponuke je napríklad kategória pre deti alebo možnosť rodinného zdieľania, ktorá ti umožní prístup k obsahu ďalším piatim divákom, ktorí sa ľahko pripoja pomocou ich Apple ID.

U obsahu, ktorý je dostupný na Apple TV+ ponúka platforma 4K rozlíšenie, podporu Dolby Vision a HDR10. Akýkoľvek obsah, ktorý nie je až tak kvalitný bude automaticky v rámci možností prevedený do lepšieho výstupného formátu. České titulky sú k dispozícii pri väčšine filmov a seriálov.

Apple TV+ je k dispozícii za mesačný poplatok 139 Kč.

Teraz je ale pre každého z našich fanúšikov na 3 mesiace zadarmo. Môžeš si tak pohodlne vyskúšať, ako Apple TV+ funguje a či ťa jej ponuka osloví. Stavíme sa, že určite :)

Špeciálny kód si môžu skúsiť aj tí, ktorí Apple TV+ už využili. Tak hurá do toho.


Tu nájdeš Apple TV+ zadarmo

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.