Prečo sa ti oplatí predplatiť si iCloud?

Ukážeme ti výhody jednej z najpoužívanejších Apple služieb na svete. Oplatí sa ti? Zaručene. S nami ju navyše môžeš mať na 3 mesiace úplne zadarmo.

Každý produkt Apple ako iPhone, iPad alebo Mac má funkciu iCloud. Tá ti umožňuje, aby bol tvoj obsah (ako sú napríklad fotografia, poznámky alebo iné súbory) spoľahlivo uložený, aktualizovaný a súčasne dostupný kedykoľvek a kdekoľvek. So základným iCloudom získaš automaticky počiatočných 5 GB voľnej pamäte zadarmo.

Potom ale existuje ešte o trošku lepší iCloud+. Možno sa teda pýtaš, čo ponúka navyše. Prinášame ti prehľad toho, čo máš v rámci doplnkovej služby iCloud+ po ruke. Začnime pekne po poriadku.

Čo je iCloud?

Služba iCloud ponúka ukladanie dát v zariadeniach Apple. Je dôležité zdôrazniť, že ak budeš niekedy potrebovať aktualizovať dáta, vymeniť alebo treba preinštalovať systém iOS v zariadení, môžeš tak urobiť so všetkými existujúcimi nastaveniami a nemusíš sa obávať, že o obsah akokoľvek prídeš. Môžeš ho tiež použiť na ukladanie nasledujúcich vecí:

  • kontakty,
  • kalendár,
  • pripomienky,
  • dokumenty,
  • a ďalšie.

iCloud a aplikácie Fotky

Ukladanie fotografií je jedna z najzákladnejších a najobľúbenejších funkcií. Môžeš si pozrieť všetky fotky, ktoré si kedy zaznamenal na všetkých svojich Apple zariadeniach. Vo Fotkách na iCloude môžeš prechádzať, hľadať a zdieľať všetky fotky a videá zo všetkých svojich zariadení. Či ich máš zo včerajška, alebo už celé roky. Funkcie ako rozpoznávanie tvárí a detekcia objektov využívajú strojové učenie. Možnosť Zdieľané albumy zase poslúži, keď sa chceš podeliť o fotky z výletov, udalostí alebo čohokoľvek, čo za to stojí. Jednoducho vyber priateľov a členov rodiny, ktorým chceš dovoliť prezeranie a komentovanie obsahu aj napríklad pridávanie ich vlastných fotiek a videí do albumu. Po nastavení účtu iCloud s Apple ID budeš môcť ľahko a rýchlo zdieľať všetok tvoj uložený obsah s kýmkoľvek len budeš chcieť.

iCloud Drive

iCloud Drive umožňuje rýchlo a ľahko spolupracovať s kolegami, nech si kdekoľvek. Stačí im poslať súkromný odkaz a hneď sa dostanú k zložkám a súborom, čo im zdieľaš. Môžeš určiť, či jednotlivé súbory pôjde iba zobraziť, alebo aj zdieľať a upravovať. A nastavenie môžeš kedykoľvek zmeniť. Spolupracovať môže ktokoľvek, pretože to funguje na iPhone, iPade, Macu, PC s Windows aj na webe. Súbory na iCloud Drive môžeš organizovať do zložiek, meniť ich názvy a priraďovať k nim farebné štítky. Každá zmena, ktorú urobíš, sa prejaví na všetkých tvojich zariadeniach. Dokonca si môžeš nastaviť, že chceš mať na iCloud Drive automaticky prístupný všetok obsah plochy a priečinka Dokumenty z Macu.

Prejdi na nový produkt úplne hladko

Pri prechode na nové zariadenie neprídeš o to najlepšie zo starého. iCloud sa postará o to, aby presun tvojich nastavení, fotiek, aplikácií a dokumentov do nového zariadenia prebehol úplne hladko. Stačí sa pri nastavovaní nového zariadenia prihlásiť k iCloudu ao pár minút máš všetko nachystané.

Automatické zálohovanie máš vo vrecku

iOS alebo iPadOS zariadenia sa pri pripojení k napájaniu ak Wi‑Fi automaticky zálohujú na iCloud. Takže keď ho stratíš alebo si zaobstaráš nové, všetky podstatné veci v pohode obnovíš.


<

iCloud+ na 3 mesiace zadarmo


A čo je iCloud+?

Keď upgraduješ na iCloud+, môžeš si nielen zvoliť také veľké úložisko, ako potrebuješ, ale tiež na svojich zariadeniach získaš ešte lepšiu kontrolu nad pripojením. Ku všetkým funkciám iCloudu, na ktoré sa už spoliehaš, dostaneš nové funkcie na lepšiu ochranu súkromia pri prezeraní webu alebo používaní e‑mailu. A tiež rozšírenú podporu Zabezpečeného videa HomeKitu.

Ďalšie funkcie služby iCloud+

Po inovácii na iCloud+ získaš prístup k nasledujúcim atraktívnym funkciám, ktoré môžu byť v niektorých prípadoch aj nevyhnutné:

  • iCloud Private Relay - je služba určená na ochranu súkromia na internete. Táto služba, ktorá je podobná VPN ti pomôže chrániť on-line identitu tým, že ti pri prehliadaní Safari úplne skryje IP adresu.
  • Hide My Email - je služba, ktorá ti umožní udržať tvoju osobnú e-mailovú adresu v súkromí, či už vytváraš nový účet v aplikácii, prihlasuješ sa k odberu noviniek online alebo posielaš e-mail niekomu koho koho veľmi dobre nepoznáš. Funkcia generuje jedinečné náhodné e-mailové adresy, ktoré sa automaticky preposielajú do tvojej osobnej schránky. Každá adresa je tak pre teba jedinečná. E-maily zaslané na tieto adresy môžeš čítať a odpovedať na ne priamo a tvoja osobná e-mailová adresa zostáva úplne súkromná.
  • HomeKit Secure Video - pripoj kamery s podporou Zabezpečeného videa HomeKitu a môžeš nahrávať, analyzovať a odkiaľkoľvek si púšťať zábery z bezpečnostných kamier v ;domácnosti. Záznamy sa ukladajú a prenášajú v zašifrovanom formáte, takže sa k nim dostaneš iba ty a ľudia, ktorých zvolíš. Zaznamenané videá sa nepočítajú do tvojho úložiska na iCloude, takže nemusíš obetovať priestor na úkor fotiek, súborov, záloh a ďalších potrebných vecí.

Keby bolo treba viac miesta?

Samozrejme aj tu sa ponúkajú ďalšie možnosti. Na začiatku článku sme spomenuli, že pri registrácii Apple ID získaš 5 GB úložiska zadarmo. Pokiaľ ti ale dôjde úložný priestor, môžeš si bez obáv dokúpiť ďalší.

V súčasnej dobe sú ponúkané tri platené možnosti:

  • 50 GB za cenu 0,99 € mesačne
  • 200 GB za cenu 2,99 € mesačne
  • 2 TB za cenu 9,99 € mesačne

Tak čo? Presvedčil ťa iCloud svojimi sofistikovanými vychytávkami dostatočne? Že áno? Nečudujeme sa ti. Ide o jednu z vôbec najvyužívanejších služieb, na ktoré sa môžeš kedykoľvek spoľahnúť.

A teraz to najlepšie

Hovorí sa, že to najlepšie sa má nechať na koniec. Tiež že áno. Pripravili sme pre teba špeciálnu možnosť, kedy si môžeš skúsiť všetky vymoženosti iCloudu+ úplne zadarmo a to až na 3 celé mesiace.

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.