Apple predstavil nový MacBook Air s čipom M2

Dlho očakávaný nástupca MacBooku Air je tu. V novom dizajne s úplne novým čipom Apple M2.

Apple 6. júna 2022 pri svojej každoročnej konferencii pre vývojárov predstavil nielen novinky zo sveta softvéru (iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura alebo watchOS 9). Zároveň si pre nás prichystal novinku v podobe úplne nového čipu Apple M2, ktorým osadil existujúci MacBook Pro 13". U tohto modelu nedošlo k žiadnym väčším zmenám a všetko je pri starom. Čo je ale úplná novinka - nový MacBook Air 2022.

Úplne nový Air v štyroch rôznych farbách v novom dizajne

Pri MacBooku Air sme sa teda dočkali úplne nového designu, ktorý sa v základných aspektoch veľmi podobá nedávno predstavanémuMacBooku Pro 14" a MacBooku Pro 16".Oproti predchodcovi ponúkne o 18 % vyšší viacvláknový procesorový výkon, až o 35 % výkonnejšiu grafiku ao 40 % rýchlejší neurónový koprocesor.

Nový MacBook Air je len 1,13 cm tenký a váži naozaj úctyhodných 1,24 kg.

Čo sa konfiguráciou týka, tak máš na výber z 8jadrového CPU s 8jadrovým GPU alebo variantu s rovnakým procesorom, ale navyše s 10jadrovým GPU.

Ďalším veľkým lákadlom je vylepšený (a o niečo väčší) 13,6-palcový Liquid Retina displej s rozlíšením 2560 x 1644 pixelov a lepšou svietivosťou 500 nitov. Slušné sú parametre v prípade farieb, tých je o 25 % viac oproti pôvodnému modelu. Jedná sa o pomerne podobný displej, ktorý sa predstavil v posledných najvyšších radoch MacBookov Pro, teda 14" a 16". Oproti nim MacBook Air nemá funkciu HDR a hladšiu obnovovaciu frekvenciu ProMotion, ktorú si ako prvý mohol vidieť na novom iPhone 13.

Ak nepotrebuješ počítač na profesionálne grafické práce, ale stačí ti napríklad na strih videa alebo administratívne činnosti, tak ti tieto funkcie vôbec, ale vôbec chýbať nebudú. Displej má novo tenšie rámčeky s výrezom a tiež sa chváli 1080p Face Time kamerou. Samozrejmosťou je potom technológia True Tone a široký farebný rozsah (P3). MacBook Air podporuje jeden externý displej, cez ktorý si môžeš užiť rozlíšenie až 6K.

MacBook Air novo podporuje takzvaný FastCharge, čo je funkcionalita, vďaka ktorej nabiješ 50 % batérie za pekných 30 minút. V tomto prípade len potrebuješ rýchlejšie nabíjacií adaptér, ktorý má 67 W. Konečne privítajme aj MagSafe. Ak ho náhodou nepoznáš, tak sa jedná o magnetickú koncovku, ktorá je teraz novo spoločne s káblom v 4 farbách počítača.

Farby sú novo rovné štyri. Je medzi nimi klasicky strieborná, vesmírne šedá, namiesto zlatej je svetlejšie poňatá a s novým názvom – hviezdne biela. Celé to završuje úplne nová, za mňa osobne možno najzaujímavejšia temne atramentová, ktorá pôsobí veľmi elegantne a zároveň v prípade MacBooku Air, ktorý sa radí do základnej triedy Macov trochu prekvapivo sofistikovane.

Ďalším pozitívnym plusom je prítomnosť väčšej hornej rady klávesnice, kde sa nachádza funkčná klávesnica ako je F1 až F12, ktorá teraz disponuje plnohodnotne veľkými tlačidlami. Redesignom prešlo tiež tlačidlo TouchID, ktoré ti pomôže s overovaním platieb alebo pri prihlasovaní sa. Spoločne s klávesmi sme sa dočkali aj ľahko väčšieho trackpadu.


Všetky nové MacBooky Air si budeš môcť objednať už budúci mesiac na naších stránkách.

Súčasný MacBook Pro 13" aj s M2

Existujúci model MacBooku Pro 13", ktorý bol pôvodne osadený čipom od Intelu a následne sa stal úplne prvým počítačom s čipom Apple M1 prešiel aj renováciou. Vysoko výkonný mediálny engine si poradí s viacerými streamami 4K a 8K ProRes videa. A s až 24 GB rýchlejšie jednotnej pamäte to ide všetko naraz. Je ale patričné ​​spomenúť, že upgrade sa týkal čisto len čipu a inak všetko ostatné zostalo pri starom. To znamená, že pokiaľ máš spadnuté na MacBook Pro s TouchBarom, máš možno tú najlepšiu možnosť zaobstarať si technicky veľmi zaujímavý a zároveň špičkovo vybavený počítač. MacBook Pro 13" s čipom Apple M2.


Pozri si ponuku iSTYLE

Si tu správne! 😉
iSTYLE a m:zone sa spájajú.

Od 1. decembra sa staneme súčasťou iSTYLE rodiny a Apple svet bude pre teba ešte bližšie. Klikni nižšie pre viac informácií o spojení spolu s dôležitými informáciami.